Pôrod 9 kilometrov nad zemou: Žene sa narodil v lietadle syn, lekára viedlo 'niečo zhora'

Žena, pôvodom z Maroka, porodila dieťa počas letu so spoločnosťou Turkish Airlines, napísal magazín Travel + Leisure. Dieťa sa vypýtalo na svet predčasne, 27. septembra na ceste z Istanbulu do Chicaga.

05.10.2021 07:00
debata (1)

Keď tehotnej žene, ktorá cestovala spolu s manželom, praskla počas letu vo výške 9 kilometrov nad zemou plodová voda, bolo jasné, že do nemocnice sa dostať nestihne, napísal Insider. Žena, ktorá mala ešte dva týždne do oficiálneho termínu pôrodu, od bolesti začala kričať a celé lietadlo bolo vystrašené.

Palubný personál sa preto cez reproduktor spýtal cestujúcich, či nie je v lietadle lekár. Medzi pasažiermi bol podľa Travel + Leisure šťastnou náhodou doktor Feridun Kubilay z New Orleans, ktorý sa prípadu ujal. Ako tento neurochirurg sám povedal, pri pôrode nebol takmer 40 rokov.

Maročanke sa zakrátko narodil syn. Najprv ho chcela pomenovať po doktorovi z lietadla, ale neskôr si to rozmyslela a dala mu meno Mehdi, čo znamená „ten, ktorého správne videli“.

Doktor po pristátí hovoril o „riadení zhora“, vďaka ktorému si presunul let o týždeň neskôr oproti pôvodne naplánovanému termínu. Inak vraj nevie, čo by s ňou bolo.

V Chicagu sa novopečenej matky aj novorodenca ujal tím lekárov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #lietadlo