Takto sa to robí! Boeing 787 sa premenil na očkovacie centrum. 'Let' sa vypredal za 5 hodín

Ako prilákať viac ľudí na očkovanie? Lotériou? Uvoľneným režimom?

27.10.2021 07:00
debata (12)

Spoločnosť Air New Zealand sa na to rozhodla ísť inak, premenila svoj Boeing 787 na očkovaciu kliniku a obyvatelia hlavného mesta ostrovného štátu sa tak mohli nechať vakcinovať na skutočne netradičnom mieste. Lístky na let sa vypredali za 5 hodín, píše Travel and Leisure.

Šťastlivci, ktorí sa na palubu lietadla dostali, si mohli okrem očkovania vakcínou Pfizer-BioNTech užiť pohostinnosť jednej z najlepších leteckých spoločností na svete. Súčasťou zážitku bola aj prehliadka kabíny a bezplatné občerstvenie.

„Očkovanie je kľúčom k ochrane našich komunít a opätovnému otvoreniu Nového Zélandu,“ uviedol vo vyhlásení hlavný dôstojník bezpečnosti Air New Zealand, kapitán David Morgan.

Tí, ktorí sa dostali na palubu, získali špeciálny palubný lístok na pamiatku a pohľad do „zákulisia“ lietadla

Nový Zéland zaviedol počas pandémie koronavírusu jedny z najprísnejších uzáver hraníc, čo v praxi znamenalo, že takmer všetci prichádzajúci do krajiny museli ísť do povinnej 14-dennej karantény do určeného hotela.

Doteraz je aspoň prvou dávnou zaočkovaných 83 % Novozélanďanov a plne zaočkovaných je 61 %.

Spoločnosť Air New Zealand uviedla, že bude požadovať, aby boli všetci medzinárodní cestujúci nad 18 rokov pred nástupom na let budúci rok plne zaočkovaní.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Nový Zéland #Boeing #očkovanie proti koronavírusu