Ako to robí? Toto letisko je najlepšie v Európe už celých 18 rokov!

Cenu World Travel Award za najlepšie letisko v Európe získalo už 18 rokov po sebe jedno jediné letisko. Je to najväčšie letisko vo vo Švajčiarsku.

11.11.2021 07:00
debata

Letisko Zürich zostalo neporazené od roku 2004 vďaka spokojnosti zákazníkov a vysokej kvalite služieb, píše Euronews.

Tento rok dostalo letisko v Zürichu pochvalu za implementáciu širokej škály zdravotných a bezpečnostných protokolov na zaistenie bezpečnosti cestujúcich aj zamestnancov počas pandémie COVID-u.

Letisko napríklad zabezpečilo plexiskolové panely pri check-in pultoch a viac ako 200 hygienických staníc s maskami a dezinfekčným prostriedkom.

V Zürichu to jednoducho vedia

Letisko má aj ďalšie výhody, ktoré cestujúci oceňujú. Nachádza sa len 11 minút cesty vlakom od centra Zürichu,vďaka čomu je mimoriadne dobre prístupné, nie len vlakom, ale aj autom.

Má modernú infraštruktúru a vybavenie, viac ako 80 obchodov a k dispozícii rýchle WiFi pripojenie zadarmo až na dve hodiny.

„Najmä v týchto ťažkých časoch je pre nás ocenenie veľkou cťou. Je to uznanie za vynikajúcu spoluprácu medzi všetkými našimi letiskovými partnermi a ocenenie obrovského nasadenia každého, kto pracuje na letisku v Zürichu,“ povedal Stephan Widrig, generálny riaditeľ spoločnosti Flughafen Zürich AG.

Podľa Emanuela Fleutiho, vedúceho oddelenia udržateľnosti a životného prostredia na letisku, je letisko v Zürichu od roku 2021 tiež jedným z lídrov v oblasti ochrany klímy.

Letisko Zürich, ktoré začalo už v roku 1991 s hodnotením spotreby energie a klimatických emisií, doteraz znížilo svoje emisie uhlíka takmer o 50 percent. To zodpovedá národnému záväzku Švajčiarska na rok 2030 v Parížskej dohode.

Za rovnaký čas sa doprava a infraštruktúra zvýšili takmer o 60 percent.

Ktoré ďalšie krajiny získali ceny?

Portugalsko získalo množstvo ocenení, vrátane titulu „Najlepšia európska plážová destinácia“ vďaka pobrežiu Algarve a tiež ocenenie „Popredná európska turistická destinácia“ vďaka Azorským ostrovom.

Na vrchole sa v kategórii „Popredná európska mestská destinácia“ umiestnilo aj Rusko vďaka Moskve a Petrohrad zasa získal titul „Popredná európska destinácia na výlety".

Grécko získalo veľmi žiadané ocenenie „Popredná destinácia Európy“.

World Travel Awards je prestížny program, ktorý odmeňuje lídrov v odvetví cestovného ruchu, leteckej dopravy, hotelierstva a pohostinstva.

Považuje sa za poprednú autoritu pri oceňovaní excelentnosti vo všetkých sektoroch globálneho cestovania a cestovného ruchu.

Všetkých víťazov World Travel Award 2021 vyberá medzinárodná porota zložená z odborníkov na cestovný ruch a pohostinstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #cestovný ruch #Zurich #ocenenia