Cykloturistickú infraštruktúru na Liptove budú zveľaďovať OOCR a cykloklub

Pri správe cykloturistickej infraštruktúry v regióne Liptov bude tamojšia oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) spolupracovať so Slovenským cykloklubom. Vyplýva to z memoranda, ktoré podpísali v týchto dňoch, informovala Katarína Šarafínová z OOCR Región Liptov.

04.11.2021 13:00
debata

Región má 850 kilometrov cykloturistických trás. Väčšina z nich je v horskom teréne. „Aj vďaka podpísaniu memoranda pokračujeme s komplexnou pasportizáciou stavu všetkých našich cykloturistických trás, a tiež so systematickou obnovou značenia. Tento rok naši vlastní vyškolení značkári, ako aj značkári Slovenského cykloklubu pracujú na obnove viacerých tras v našom regióne,“ priblížila Šarafínová.

Ako dodala, venujú sa napríklad trase z Važca na obľúbený Čierny Váh až po sedlo Priehyba, ako aj Donovalskej cyklomagistrále, či trase z Liptovskej Kokavy do Pribyliny. Celkovo tak podľa Šarafínovej obnovia na Liptove viac ako 150 kilometrov cykloturistického značenia.

Liptáci si od podpisu memoranda sľubujú zlepšenie podmienok pre cyklistov v regióne. Do spoločných aktivít spadá aj navrhovanie a legalizácia nových cykloturistických trás, spolu s ich značením. OOCR pracuje aj na rozšírení cyklomobiliáru. V tomto roku inštalovala a ešte osadí viac ako 25 kusov drevených informačných tabúľ či sedení.

V regióne tento rok predstavili novinku v podobe aplikácie na nahlasovanie problémov či poškodení na cyklotrasách. Nahlásiť ich môže každý cyklista aj cez svoj mobilný telefón priamo v teréne.

debata chyba
Viac na túto tému: #cykloturistika #Liptov