Letnú turistickú sezónu hodnotia v Oravskom múzeu ako úspešnú

Letnú turistickú sezónu v Oravskom múzeu Pavla Országha Hviezdoslava hodnotí jeho riaditeľka Mária Jagnešáková ako úspešnú, a to aj napriek pandémii. V júli a auguste 2021 navštívilo expozície múzea 118.366 návštevníkov, z toho Oravský hrad 81.453 ľudí.

06.11.2021 14:00
debata

„Ďalšou najnavštevovanejšou expozíciou Oravského múzea bola Oravská lesná železnica, ktorú navštívilo 31.237 turistov,“ uviedla pre TASR riaditeľka.

V porovnaní s minuloročnou letnou sezónou návštevnosť mierne poklesla. „Cítili sme úbytok hlavne zahraničných návštevníkov, a to Čechov a Poliakov. Prevažná časť návštevníkov boli Slováci,“ zhodnotila Jagnešáková. Sezónu však podľa jej slov nemožno porovnávať s obdobím pred pandémiou v roku 2019.

Riaditeľka Oravského múzea verí, že v budúcnosti sa situácia zlepší a budú môcť naplno rozbehnúť všetky naplánované aktivity bez obmedzení.

„Oravský hrad je otvorený aj v tomto období. Návštevníci ho môžu navštíviť za prísnych hygienických podmienok a vychutnať si historickú prehliadku s audiosprievod­com,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Orava