Návštevníkov obcí regiónu Trnava vítajú nové navigačné tabule

Nové navigačné tabule na vstupoch do siedmich obcí v regióne Trnava inštalovala v týchto dňoch Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism. Vybrala zaujímavé turistické body regiónu obce Biely Kostol, Dolná Krupá, Jaslovské Bohunice, Ružindol, Smolenice, Špačince a Suchá nad Parnou, kde chce nimi uľahčiť orientáciu návštevníkom. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Alexander Prostinák.

22.11.2021 11:00
debata

Začiatkom novembra sme osadili 18 uvítacích tabúľ na vstupoch, tabule obsahujú názov obce, jej erb, označenie destinácie a najzaujímavejšie turistické miesta, ktoré sa v nej nachádzajú. Ľudia tak hneď pri príchode do obce vedia, čo tam môžu vidieť a zažiť, uviedol.

Cieľom je zdôrazniť jednotlivé atraktívne prírodné lokality a pamiatky, ktoré sa v destinácii nachádzajú. Jednotiacim prvkom kovových tabúľ je reliéfne zobrazenie najvýznamnejších pamiatok destinácie, ktoré je umiestnené na ich vrchole, dodal Prostinák.

Projekt realizovala OOCR s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR. V Smoleniciach napríklad tabuľa návštevníkov pošle na Smolenický zámok, upozorňuje, že v okolí sa nachádza aj jaskyňa Driny alebo Hlbočianska dolina s Hlbočianskym vodopádom.

Obec Dolná Krupá je preslávená svojím kaštieľom s anglickým parkom, v obci Suchá nad Parnou sú na tabuliach vyznačené vinárske oblasti Ružová a Vlčia dolina, kde sa nachádzajú aj známe vinárstva regiónu. Tabule zhotovila spoločnosť ARD system, ktorej navigačné tabule sú napríklad v Tatrách, Terchovej alebo v Bojniciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský kraj