Začala sa duchovná príprava pre mladých na T22 v Trenčíne a SDM v Lisabone

Tím Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) v nedeľu (21. 11.) odštartoval duchovnú prípravu na podporu Národného stretnutia mládeže T22 v Trenčíne a Svetových dní mládeže (SDM) v Lisabone.

24.11.2021 17:25
debata

Štvrté národné stretnutie sa uskutoční od 28. do 31. júla 2022 v Trenčíne. Informuje o tom na svojom webe KBS.

Každý mesiac bude zverejnená jedna katechéza, pričom prvá z nich je už k dispozícii na oficiálnej stránke Národného stretnutia mládeže.

Duchovná príprava nesie názov Výšiny. Myšlienka názvu úzko súvisí s ústrednou témou SDM v Lisabone 2023 – Mária sa vydala na cestu a ponáhľala sa.

Na biblické vrchy budú mladí symbolicky stúpať štyrmi rôznymi turistickými cestami. Prvý turistický chodník je označený červenou farbou a pripomína najvýznamnejšie, diaľkové či hrebeňové turistické trasy.

Touto cestou bude mladých sprevádzať pápež František a siedmi kňazi. Modrá značka pripomína krásu neba, preto budú mladí touto cestou dobývať vrchy pomocou umenia.

Tento chodník budú sprevádzať aj nové piesne siedmich speváčok. Zelená turistická značka odkazuje na akčnosť a dynamiku mladého človeka.

Tvoria ich členovia združení a organizácií, ktoré sa venujú práci s mládežou. Žltá turistická značka označuje prepojovaciu cestu, skratku.

V duchovnej príprave Výšiny to bude najrýchlejšia cesta k Bohu modlitba. Na tejto ceste budú pútnikom ponúknuté texty na adoráciu Sviatosti oltárnej, „putovné“ žalmy či krížová cesta.

Na historicky štvrtom Národnom stretnutí mládeže T22 v Trenčíne začnú slovenskí mladí oficiálne prípravy na Svetové dni mládeže v Lisabone, ktoré sa uskutočnia v roku 2023.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #KBS #Svetové dni mládeže