Neviete, kam s peniazmi? Kúpte si dovolenkovú vilu. Tu je top 10 miest, kde sa oplatí

Investovať nasporené peniaze je najlepší spôsob, ako ich uložiť alebo aj zhodnotiť. Jednou z možností je kúpa dovolenkového domu na mieste, ktoré bude vždy trendové a lákavé, či už pre vaše vlastné dovolenky, alebo na prípadné prenajímanie.

23.02.2022 07:00
dovolenka, doma, záhrada Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Webová stránka na porovnávanie cien Compare the Market zostavila rebríček najlepších miest, kde sa oplatí z dlhodobého hľadiska investovať do rekreačnej nehnuteľnosti.

Číslom jeden sú slnečné historické Benátky, informuje The National. Nasleduje cyperský Pafos nasledovaný Abú Zabí vďaka jeho nízkej kriminalite a priemerným životným nákladom. Ďalšou najlepšou voľbou pre každého, kto zvažuje kúpu dovolenkového domu, je Dubaj.

mall tv hotelová zba lomnický štít Čítajte viac Zakrúti sa vám hlava! Toto sú najdrahšie hotelové izby na Slovensku

Benátky sú na prvom mieste v novom rebríčku so skóre 6,92 z možných 10. Mesto na severe Talianska ponúka skvelé prostredie pri mori, bohatú históriu, ktorá láka cestovateľov z celého sveta, aj obrovskú koncentráciu aktivít a skvelých reštaurácií – a to všetko na relatívne malej ploche. V Benátkach je 358 turistických atrakcií na 10 000 ľudí, vrátane veľmi obľúbených miest, ako je Bazilika svätého Marka, Dóžov palác, Veľký kanál či Námestie svätého Marka.

Benátsky festival. Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
benátky, taliansko, maska, Benátsky festival. Ilustračné foto.

Druhé najlepšie miesto na kúpu rekreačnej vily je Paphos, ktorý sa nachádza na juhozápadnom pobreží Cypru a v rebríčku má skóre 6,91. Destinácia si vysoké miesto vyslúžila za príjemnú stredomorskú klímu, dostupné ceny nehnuteľností a bohatú históriu.

Hlavné mesto SAE je na treťom mieste so skóre 6,70. Abú Zabí získalo body za skvelé počasie a vysokú bezpečnosť. Mesto sa v posledných desaťročiach rýchlo rozrástlo, jeho panorámu zdobia moderné mrakodrapy a nákupné centrá. Zachovalo si však aj svoje kultúrne dedičstvo, napríklad v podobe veľkej mešity šejka Zayeda. Mesačné životné náklady štvorčlennú rodinu vyjdú na 2500 eur. Podľa štúdie je tu však v priemere iba päť atrakcií na 10 000 ľudí.

odkaz
Vianočná súťaž Pravda, banner

Na štvrtom mieste v rebríčku je Dubaj so skóre 6,57 z 10. Emirát zabodoval najmä počtom reštaurácií v meste, zriedkavými zrážkami a nízkou kriminalitou. Podobne ako v Abú Zabí, aj Dubaj má celoročné vysoké teploty a len občasné zrážky, čo je ideálne pre milovníkov slnka.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #nehnuteľnosti #nehnuteľnosť