Dvojica ušla z karanténneho hotela: Zaobchádzali s nami ako so psami!

Španielsko-portugalský pár opustil hotel, kde mal stráviť karanténu po tom, ako pricestoval z Juhoafrickej republiky, odkiaľ sa šíri nový variant koronavírusu známy pod označením omikron. Úrady dvojicu chytili a odviezli do izolácie v nemocnici.

02.12.2021 07:00
debata (14)

Holandský pohraničná polícia informovala, že na amsterdamskom letisku Schiphol zatkli Portugalčana a Španielku na palube lietadla smerujúceho do Španielska.

Z Holandska sa podľa portálu The Local pokúšali vycestovať po tom, ako odišli z karanténneho hotela, kde mali spolu s desiatkami ďalších ľudí stráviť povinný čas, aby sa potvrdilo, či sa v Afrike nenakazili koronavírusom.

V lietadle spoločnosti KLM, ktorým pricestovali z JAR, malo totiž pozitívny test na Covid-19 až 61 pasažierov, z toho 14 si priviezlo práve nový a obávaný omikron.

Dvojica sa však v letiskovom hoteli necítila dobre, svoj pobyt opísala ako hrozný zážitok, kde s ňou zaobchádzali ako so psami.

Nebránili im odísť

Pár Carolina Pimenta a Andres Sanz pre holandskú televíziu RTL povedali, že obaja mali pred odchodom z Juhoafrickej republiky negatívny test na koronavírus.

Caroline však počas medzipristátia v Amsterdame, na ceste domov do Španielska, vyšiel pozitívny test, a tak ich úrady oboch umiestnili do karantény.

Po viacerých dňoch, keď žiadali o opakovaný test, a po dvoch negatívnych samotestoch, im vraj holandský zdravotník a ochranka v karanténnom hoteli nebránili odísť.

"Obvinenie, že sme utiekli z karantény, je úplne smiešne. Nikto nám nepovedal, aké sú pravidlá, zaobchádzali s nami ako so psami,“ uviedla pre RTL Carolina Pimenta, ktorá dodala, že je biomedicínska výskumníčka.

"Viem, aké dôležité je, aby každý v tejto kríze dodržiaval pravidlá,“ bránila sa ďalej.

Zločinci?

Pohraničná polícia ich podľa vlastných slov vyvliekla ešte na letisku Schiphol z lietadla. Policajti vraj spravili z toho veľkú drámu a spustili strašný krik, ako keby zatýkali zločincov.

Hovorkyňa starostu miestnej samosprávy následne potvrdila, že pár teraz skutočne vyšetrujú pre možný zločin.

V Holandsku nie je nezákonné pohybovať sa vonku, keď vás testovali pozitívne na Covid. Ale kto ide do lietadla s vedomím, že ho má, je to niečo úplne iné.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #koronavírus #karanténa #omikron