Rodina premiéra vyvolala pobúrenie. Cestovala do zahraničia, kým občania sedia doma

Izraelský premiér Naftali Bennett sa dostal vo štvrtok pod paľbu kritiky za to, že jeho manželka spoločne s ich deťmi odcestovala do zahraničia len niekoľko dní po tom, čo vyzval spoluobčanov, aby cestovanie do zahraničia pre šírenie nového koronavírusového variantu omikron nateraz odložili.

03.12.2021 13:08
debata (1)

Ako informovala agentúra AP, Gilat Bennettová so svojimi deťmi v stredu odcestovala na súkromnú dovolenku, čo vyvolalo pobúrenie verejnosti, že premiérova rodina nedodržiava jeho vlastné odporúčania.

Izrael totiž v dôsledku obáv zo šírenia omikronu sprísnil cestovné obmedzenia. V tejto súvislosti sa židovský štát rozhodol zatvoriť svoje hranice pre zahraničných turistov a zakázal cesty do veľkej časti Afriky. Izraelčania však naďalej môžu vycestovať do iných krajín a po príchode musia ísť do karantény.

Izraelčania začali Bennetta na jeho oficiálnych účtoch na sociálnych sieťach kritizovať a spochybňovať jeho vládu. „Pozdravujte rodinu v zahraničí a my sa tu budeme naďalej trápiť s obmedzeniami,“ napísala napríklad užívateľka menom Anna Gechtmanová.

Predseda izraelskej vlády v reakcii na to uviedol, že jeho rodina nové cestovné obmedzenia neporušila. Spresnil, že pôvodne mala jeho manželka s deťmi odletieť do krajiny, do ktorej bolo následne Izraelčanom vycestovať zakázané, a preto potom cieľ svojej cesty zmenili.

Bennett sprísnenie reštrikcií oznámil na piatkovej tlačovej konferencii. Obyvateľov Izraela okrem iného varoval pred rezerváciou letných dovoleniek v zahraničí, pretože očakáva, že na zoznam rizikových krajín pribudne viac krajín.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #omikron #variant omikron