Týchto 10 cestovateľských článkov vás v roku 2021 najviac zaujalo: Dominuje 1 destinácia

Rok 2021 je na sklonku a podobne ako ľudia bilancujú svoje dni, na cestovaní sa obzeráme späť za desiatkou najčítanejších článkov. V januári ešte nebolo vôbec jasné, ako sa bude vyvíjať pandemická situácia a či sa vôbec bude dať cestovať.

31.12.2021 07:00
debata
Na snímke sánkari na sánkarskej dráhe z... Foto: TASR, Roman Hanc
SR Vysoké Tatry Hrebienok sánkovačka koronavírus POX Na snímke sánkari na sánkarskej dráhe z Hrebienka do Starého Smokovca vo Vysokých Tatrách 31. decembra 2020.

Nakoniec rok 2021 nebol až taký smutný a mnohým Slovákom sa podarila zimná aj letná dovolenka.

Suverénne najviac vás zaujal februárový článok o Tatrách, ktorý opisoval situáciu na zjazdovkách a v hoteloch v horských strediskách.

Kým na Slovensku a v Česku boli pre šírenie kovidu zimné radovánky začiatkom roka stopnuté, lyžiarske vleky v Poľsku boli v prevádzke a dokonca aj hotely mali otvorené, i keď s polovičnou kapacitou.

Do Zakopaného dorazili davy ľudí a v médiách sa objavili aj zábery večierkov rozjarených turistov na miestnej pešej zóne Krupówki, ktorá je hlavnou zábavnou a nákupnou ulicou.

mall tv hotelová zba lomnický štít Čítajte viac Zakrúti sa vám hlava! Toto sú najdrahšie hotelové izby na Slovensku

Destinácia, ktorá vás najviac zaujala

Hneď druhý najčítanejší text roku 2021 z rubriky cestovanie sa týkal azda najobľúbenejšej letnej destinácie väčšiny Slovákov – Chorvátska.

Ako to bývalo zvykom aj po iné, „normálne“ sezóny, mnoho z nás plánovalo zamieriť v lete za slnkom na juh, k Jadranskému moru.

Článok z konca júla informoval, že v Chorvátsku sa v tom čase nachádzalo vyše 1 000 000 turis­tov – čo bolo o 220 000 viac ako v rovnakom čase vlani – a väčšina sa sústredila v troch mestách: na Istrii (273 000), v Splite a Dalmácii (191 000) a v župe Primorje-Gorski Kotar (187 000).

Hum - najmenšie mesto na svete

Toto je Hum, mesto na chorvátskej Istrii, ktoré má zaujímavý titul.

Fotogaléria
Vitajte v stredovekom Hume, najmenšom meste na...
V Hume na Istrii majú kostoly, krčmu a dá sa tu...
+1istrijské vnútrozemie

Aj tretí najčítanejší článok rubriky sa týkal Chorvátska. Tento sme vydali ešte pred letom, keď mnoho Slovákov ešte len plánovalo dovolenku a zbieralo informácie o situácii v letoviskách a na cestách.

Koncom júna, keď sa šírenie koronavírusu spomalilo a Európa si začínala užívať pokojné leto, sa s klesajúcimi počtami nových prípadov nakazených začínali na chorvátskych hraniciach tvoriť dlhšie a dlhšie rady. Pri Jadranskom mori už 20. júna dovolenkovalo 290 000 turistov.

A štvrtá priečka pomyselného rebríčka top článkov patrí aprílovému textu, kde sme sa venovali podmienkam, aké mali počas letnej dovolenky v Chorvátsku platiť.

mall.tv, mierotvorca, prt sc Čítajte viac Slovenský rebríček: Ktoré miesta našej krajiny zaujali aj filmárov z Hollywoodu?

O Chorvátsku boli aj články na 7., 9. a 10. mieste z top desiatky najzaujímavejších z roku 2021. Dozvedeli ste sa, že vedci varujú, že vo vodách chorvátskej Istrie čosi číha a odborníci zároveň odpovedali na otázku, či sa je čoho obávať.

Zaujal vás aj článok o tom, prečo more v Chorvátsku pri Makarskej úplne zmenilo farbu a tento úkaz bolo vidieť až z vesmíru.

A prezradili sme vám aj to, z ktorej krajiny prišlo do Chorvátska v lete najviac dovolenkárov.

Turisti kráčajú okolo paliem v obľúbenom...
Hrad Trakoščan v noci.
+1Štvorposchodový obytný hrad, pôvodne zo 14....

Rebríček top 10 najčítanejších textov roku 2021 z cestovania:

  1. Pandémia-nepandémia, v Tatrách sú opäť davy turistov, vleky sú plné, hotely otvorené
  2. V Chorvátsku je momentálne vyše 1 000 000 turistov, väčšina v troch mestách
  3. Na chorvátskych hraniciach sú dlhé rady. Pri mori dovolenkuje 290 000 turistov
  4. Leto v Chorvátsku? Tu sú podmienky, ako sa bude dovolenkovať
  5. Egypt postihla ‚biblická‘ rana: Po extrémnej búrke sa vyrojili jedovaté príšery, troch ľudí zabili
  6. Cestovanie po korone? Vyberte si bezpečnú dovolenku a spoznajte tajomstvá Bratislavy
  7. Vo vodách chorvátskej Istrie čosi číha, varujú vedci. Máme sa obávať?
  8. Horský nosič: V Tatrách pribúda ľudí, niektorí majú zvláštne otázky
  9. More v Chorvátsku úplne zmenilo farbu. Úkaz pri Makarskej vidieť až z vesmíru
  10. V Chorvátsku už dovolenkuje skoro 100 000 turistov, z jednej krajiny ich prišlo suverénne najviac
Chorvátsko, more, leto, mesto, letovisko, cestovanie, dovolenka, lode, loďky, člnky, prístav, Jadran, Stredozemné more Čítajte viac Chorvátsko je víťazom Stredomoria: Niektoré turistické čísla sú lepšie ako v roku 2019 Harmanecká jaskyňa Čítajte viac Máme ich 7 000, navštíviť môžete 40. Toto je top 5 najkrajších jaskýň Slovenska mall tv, námestie, slovensk rebricek Čítajte viac Mestá, len sa nepobite! Tu je rebríček najkrajších slovenských námestí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #rok 2021 #Prehľad roka 2021