Rozvoj turistického ruchu má podporiť spoločnosť založená Košickým krajom

Na účely rozvoja a podpory cestovného ruchu bude slúžiť nová obchodná spoločnosť založená Košickým samosprávnym krajom (KSK) s názvom Správa infraštruktúry cestovného ruchu. Zastupiteľstvo KSK to schválilo na pondelkovom (13. 12.) zasadnutí.

16.12.2021 15:00
debata

Potreba vzniku spoločnosti podľa kraja vyplynula v súvislosti so súčasnými investičnými aktivitami a plánovanými investičnými zámermi. Ide o zabezpečenie prevádzkových procesov v projektoch, ako sú Turzovské a Sobranecké kúpele, zároveň má byť nástrojom podpory regionálneho rozvoja a udržateľnosti služieb v oblasti cestovného ruchu.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku ide o pomoc pri zatraktívnení zaujímavých lokalít v regiónoch.

„Samotné mestá či obce nás žiadajú o podporu na rôzne aktivity v rámci cestovného ruchu, avšak vo väčšine prípadov ide o rovnaké požiadavky. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli založiť túto spoločnosť, ktorá im bude poskytovať krajom zakúpené zariadenie, ako napríklad kanoe, elektrobicykle, cykloprístrešky či kolobežky a ďalšie. Malo by ísť o trvale udržateľnú investíciu, čo znamená, že ak sa zariadenie opotrebuje, dokážeme ihneď zakúpiť nové,“ uviedol Trnka.

Spoločnosť bude zabezpečovať starostlivosť o hnuteľný a nehnuteľný majetok KSK, na starosti bude mať kompletnú správu objektov na prevádzkovanie prístavísk, projekt Krajské prístavy vrátane požičiavania kajakov a príslušenstva.

Zabezpečiť má aj kompletnú správu prenájmu a údržby bicyklov v rámci podpory cestovného ruchu po technickej a organizačnej stránke, ako aj ďalšie činnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Košický kraj