V Taliansku vstúpili do platnosti ďalšie protipandemické opatrenia. Aké sú podmienky?

V Taliansku od pondelka platia nové opatrenia zamerané na spomalenie šírenia ochorenia COVID-19, informovala agentúra DPA.

11.01.2022 08:00
debata
Taliansko, Čítajte viac Toto nie je sen. Kúpte si dom za 1 € len 1,5 hodiny od Ríma a 30 minút od mora

Zákazníci musia pri návšteve hotelov, kongresových centier a reštaurácií alebo pri využívaní lyžiarskych vlekov a regionálnej a diaľkovej dopravy preukázať, že sú proti koronavírusu zaočkovaní alebo ochorenie COVID-19 prekonali.

Turisti z krajín Európskej únie môžu na zmienených miestach predložiť svoje očkovacie preukazy s QR kódom. Na nových opatrenia sa na konci minulého roka zhodla rada ministrov pod vedením premiéra Maria Draghiho.

Príslušné novozavedené obmedzenia sa dotýkajú aj každodenného života Talianov, najmä tých neočkovaných. Na vstup na mnohé miesta už nestačí negatívny výsledok testu na koronavírus, pripomína DPA.

Nové pravidlo preukazovania sa dokladom o zaočkovaní alebo vyliečení sa z covidu sa odteraz vzťahuje aj na kolektívne športy. Na zápasy môžu nastúpiť už len futbalisti, ktorí sú zaočkovaní alebo uzdravení z choroby.

lietadlo, letisko, Frankfurt, cestovanie, doprava Čítajte viac Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! RIP Alitalia, je tu ITA s povinnými úsmevmi a bez kurčiat

Taliansko s približne 60 miliónmi obyvateľov nedávno zaznamenalo prudký nárast počtu nových prípadov nákazy koronavírusom. Posledná sedemdňová incidencia, čiže počet infikovaných na 100.000 obyvateľov v týždennom sledovanom období, bola na rekordnej úrovni 1669.

V pondelok sa po zimných prázdninách opäť obnovuje vyučovanie na školách vo väčšine z celkovo 20 talianskych regiónov. Niektorí odborníci a politici sa však obávajú, že mnohé triedy by mohli byť čoskoro nútené prejsť na dištančnú výučbu z dôvodu vysokého počtu nakazených medzi deťmi.

V železničnej doprave sa pre nedostatok personálu v dôsledku vysokého počtu prípadov infekcie očakáva zrušenie viacerých vlakových spojení.

lietadlo, letisko, doprava, Frankfurt, Mesiac Čítajte viac Vozil pápežov, o imidž sa mu staral Armani. Národný dopravca končí, krachoval 9 rokov
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #pandémia