'Vyboostovaná' dovolenka na Slovensku: 7 hotelov, kde si užijete lyžovačku a wellness za super ceny

Napriek ostatným obmedzeniam v súvislosti s pandémiou otvorili hotely opätovne svoje brány ešte koncom minulého roka, tento týždeň sa k nim pridali aj wellness a akvaparky.

20.01.2022 07:15
Tatry, dovolenka Foto:
Slovenská pobyty majú od 19. januára nové pravidlá, ubytovanie je možné len v režime OP.
debata (2)

Práve pandémia zvýšila záujem o pobyty na Slovensku, tým však posledný polrok neprial a nekompromisne zatváral hotely najskôr v čiernych okresoch, neskôr po celom Slovensku.

Návštevníkov momentálne lákajú najmä znovuotvorené služby, ale aj nízke cenovky.

Ani exotika nezastavila záujem Slovákov o zimné dovolenky na Slovensku – tie sa opätovne rozbehli od konca decembra, aktuálne môžu cestovatelia využívať aj služby wellness a akvaparkov.

Ubytovať sa dnes môžu bez obmedzení hostia v režime OP + – teda zaočkovaní tromi dávkami, dvomi spolu s negatívnym antigénovým či PCR testom alebo prekonaním ochorenia Covid-19.

Späť je túto sezónu aj slovenská lyžovačka. Otvorené sú aj lyžiarske vleky, ktoré od 19. januára fungujú v režime OTP a bez kapacitných obmedzení.

„Najobľúbenejšou lokalitou na slovenskú dovolenku boli v minulom roku jednoznačne Vysoké Tatry, konkrétne oblasť Tatranskej Lomnice a Štrbského Plesa. Aj momentálne je záujem o tieto lokality, cestovné kancelárie a hotely sa prispôsobujú dopytu, a preto sú mnohé pobyty v cene aj so skipasom,” hovorí špecialistka Petra Mladá z Pelikán.sk.

Záujem o slovenské pobyty pozorujeme už od začiatku pandémie – zo všetkých predaných pobytov v roku 2021 tvorili tie slovenské 46 percent. A to napriek pomerne nestálym podmienkam a niekoľko mesiacov zatvoreným hotelom.

Grandhotel Praha****, Tatranská Lomnica

Hotel Grandhotel Praha návštevníkov prenesie aspoň obrazne do oscarového filmu Grandhotel Budapešť. Štvorhviezdičkový hotel je neodmysliteľnou súčasťou Tatranskej Lomnice, známy je svojou kuchyňou, prvotriednym wellness centrom a liečebnými ošetreniami s tradičnými tatranskými bylinkami.

Ubytovanie v tomto hoteli ocenia tiež dovolenkári, ktorí sa chystajú na lyže – dostanú sa z neho pohodlne do neďalekých lyžiarskych stredísk.

Pobyt na dve noci v Grandhoteli Praha sa začína na cenovke od necelých 180 eur na osobu.

V cene nájdu dovolenkári zahrnutý vstup do wellness centra, raňajky a tiež skipas podľa počtu nocí strávených v hoteli – ten môžu využiť v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica či Štrbské Pleso.

Grandhotel Praha sa týči nad Tatranskou... Foto: TMR
grandhotel Praha Grandhotel Praha sa týči nad Tatranskou Lomnicou, k dispozícii má aj vonkajší bazén.

Maladinovo, Liptovský Mikuláš

Priamo na brehu Liptovskej Mary sa nachádza apartmánový komplex Maladinovo. V lete oceníte vlastnú prírodnú pláž, aktuálne najmä neďaleké lyžiarske stredisko.

Vybrať si možno z apartmánov rôznych veľkostí – napríklad aj mezonetový s privátnou wellness zónou. Maladinovo je skvelou lokalitou pre rodiny s deťmi – tie sa zabavia na detskom ihrisku či v kútiku, rodičia ocenia wellness centrum či pivné kúpele.

Milovníci snehu si priamo v komplexe môžu požičať sánky či dokonca snežné skútre. Lyžiari sa navyše vďaka ski busu dostanú jednoducho a bezplatne do Ski centra Jasná Chopok Nízke Tatry. Pobyt na dve noci v Maladinove sa začína na cenovke od 110 eur na osobu.

V cene je zahrnuté stravovanie formou polpenzie. Ak by sa hosťom Ski centrum Jasná zunovalo, na recepcii hotela si možno zakúpiť celodenný skipas do Ski centra Opalisko so zľavou 43 percent.

Apartmánový komplex Maladinovo sa nachádza hneď... Foto: Maladinovo
Maladinovo Apartmánový komplex Maladinovo sa nachádza hneď na brehu Liptovskej Mary.

Tri Studničky****, Demänovská dolina

Prvý adults friendly hotel v Demänovskej doline je skvelým útočiskom pre rodičov, ktorí si chcú vyraziť bez detí, či bezdetných dovolenkárov.

Zariadený je v štýle tradičnej horskej chaty, dovolenkárom ponúka wellness centrum, kde sa po saune môžu ísť osviežiť do horského potoka, prvú horskú pláž v doline a výbornú gastronómiu.

Hotel myslí aj na lyžiarov, ktorým ponúka nielen skipas, ale tiež tzv. fast pass, vďaka, ktorému sa vyhnú čakaniu v rade na lanovku.

Pobyt v hoteli Tri Studničky sa začína na cenovke od 210 eur na dve noci – v cene je zahnutý vstup do wellness centra, stravovanie formou polpenzie a tiež skipas a fast pass na každý deň pobytu do lyžiarskeho strediska Jasná.

Počas zimnej sezóny navyše platia skipasy aj ako tzv. aquapasy, dovolenkári teda môžu využívať aj akvaparky Bešeňová či Tatralandia.

Tri Studničky sú zariadené v štýle tradičnej... Foto: TMR
Tri Studičky hotel Tri Studničky sú zariadené v štýle tradičnej horskej chaty.

Hotel SKI**, Demänovská dolina

Dvojhviezdičkový hotel SKI poteší najmä lyžiarov, ktorí sú radi v centre diania – hotel sa nachádza priamo na zjazdovke. Hotel je zariadený v retro štýle, dovolenkárov chce vrátiť do čias školy v prírode a prvých lyžiarskych výcvikov.

Bonusom je wellness centrum s fínskou saunou, tradičná kuchyňa v miestnej reštaurácii a tiež apres SKI bar, kde si možno dať drink aj výdatný obed.

Na lanovku to návštevníkom bude z hotela trvať len minútku, je tak ideálnou voľbou pre najbližšiu lyžovačku. Pobyt v Hoteli SKI sa začína na sume od 150 eur na dve noci.

V cene sú zahrnuté raňajky, vstup do wellness centra a tiež skipas na každý deň pobytu v lyžiarskom stredisku Jasná.

Aj v tomto hoteli možno skipasy využiť ako aquapasy v akvaparkoch Bešeňová či Tatralandia.

Hotel SKI je perfektnou lokalitou pre lyžiarov,... Foto: Marek Hajkovský, TMR
Hotel SKI Hotel SKI je perfektnou lokalitou pre lyžiarov, k dispozícii má aj svoj vlastný apres SKI bar.

Apartmánový dom Horec***, Tatranská Lomnica

Ak hľadáte ubytovanie vo Vysokých Tatrách hneď vedľa zjazdovky, práve ste ho našli. Apartmánový dom Horec je novým komplexom umiestneným len pár metrov od najdlhšej zjazdovky na Slovensku. Je preň typická tradičná horská atmosféra, avšak s využitím moderného interiérového dizajnu.

Bonusom je, že takmer každý apartmán poskytuje relax v súkromnom in-house wellness. Pobyt na dve noci v Apartmánovom dome Horec sa začína na sume od 120 eur na osobu.

V komplexe nájdete tiež vyhrievanú úschovňu lyží, najväčšou výhodou je jeho poloha len 300 metrov od strediska Tatranská Lomnica.

Navyše každý apartmán je vybavený svojou vlastnou kuchynkou, jedlo si môžete navariť, prípadne požiadať na recepcii Grandhotela Praha o naplnenie chladničky čerstvými potravinami.

Apartmánový dom Horec sa nachádza len pár... Foto: Marek Hajkovský, TMR
Apartmanovy dom Horec Apartmánový dom Horec sa nachádza len pár metrov od zjazdovky.

Chalets Apartmán****, Demänovská dolina

Milovníkov lyžovania a najmä väčšie skupiny ľudí potešia aj apartmány v Demänovskej doline. Chalets Apartmány sa nachádzajú priamo v centre strediska Jasná. K dispozícii majú in-house wellness, ale aj svoju vlastnú kuchynku a obývačku, čo je príjemnou zmenou oproti klasickým hotelovým izbám.

Chalets sú pripravené na letnú, ale najmä zimnú sezónu so svojou vlastnou lyžiarňou. Pobyt na dve noci sa začína na sume od približne 150 eur na osobu. V cene sú zahrnuté raňajky, ktoré vám budú po dohode prinesené priamo na apartmán, ale napríklad aj drevo do krbu, ktorý majú niektoré apartmány k dispozícii.

Chalets Apartmány sa nachádzajú priamo v centre... Foto: Marek Hajkovský, TMR
hotel Chalets Apartmány Chalets Apartmány sa nachádzajú priamo v centre strediska Jasná.

Hotel Pošta****, Demänovská dolina

Skvelou voľbou na zimnú dovolenku priamo v centre diania je pomerne nový štvorhviezdičkový Hotel Pošta. K dispozícii má vlastné boutique wellness centrum s masážnym bazénom či saunami a dodatočnými procedúrami.

Pošta je perfektnou destináciou najmä pre všetkých lyžiarov, nachádza sa len kúsok od lanovky priamo v stredisku Jasná. Pobyt v Hoteli Pošta na dve noci sa začína na sume od necelých 290 eur za osobu.

V cene je zahrnutý skipas na každý deň pobytu, vstup do wellness centra a tiež stravovanie formou polpenzie – pričom jedlá sú servírované priamo na izbu.

Hotel Pošta láka na perfektnú polohu aj výborné... Foto: Marek Hajkovský, TMR
Hotel Pošta Hotel Pošta láka na perfektnú polohu aj výborné wellness centrum.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk