Pasažierka odmietla rúško, pilot otočil lietadlo po hodine späť, na zemi čakala polícia

Cestujúca v prvej triede na palube lietadla spoločnosti American Airlines, ktoré smerovalo z amerického Miami do Londýna, si odmietla nasadiť na tvár rúško. Ako informovali predstavitelia leteckej spoločnosti, pilot sa asi po hodine letu rozhodol vrátiť späť do Miami, kde pasažierku prevzala polícia.

22.01.2022 07:00
debata (38)

Boeing 777 so 129 cestujúcimi a 14 členmi posádky na palube bolo podľa hovorcu dopravcu už nad Atlantickým oceánom, keď pasažierka odmietla poslúchnuť pokyny, aby si nasadila masku a začala sa správať neprístojne, napísal ABC news.

Celý let číslo 38 sa nakoniec zrušil a cestujúci si museli prebookovať cestu na iné lety.

Lietadlo bezpečne pristálo na medzinárodnou letisku MIA, kde k stroju dorazili miestne orgány činné v trestnom konaní, informovala spoločnosť American Airlines vo vyhlásení.

„Ďakujeme našej posádke za ich profesionalitu a ospravedlňujeme sa našim zákazníkom za nepríjemnosti,“ dodali aerolínie.

Wizz Air Čítajte viac Rodina naplnila celé lietadlo a získala dovolenku na Korfu pre 170 ľudí

Jeden z pasažierov lietadla, Steve Freeman, ktorý letel domov do Londýna, povedal ABC Miami, že žena slovne urážala posádku. Stevardi ju varovali veľakrát, takže ostatní cestujúi už tušili, čo celé lietadlo čaká, ak žena neposlúchne.

Letušky sa podľa Freemana pokúšali ponúknuť žene viaceré rôzne rúška, no tá odmietla všetky do radu.

Pasažierku polícia po pristátí odviedla, ale nebola zatknutá, ani obvinená. Celú záležitosť dorieši administratíva American Airlines. Spoločnosť zatiaľ ženu zaradila do zoznamu neželaných osôb.

Letecké spoločnosti v poslednej dobe zaznamenali mnoho incidentov spojených s odmietaním nasadiť si ochrannú masku. Zaznamenali sa aj napadnutia posádok.

V októbri bola hospitalizovaná letuška American Airlines po tom, čo ju pasažier údajne udrel do tváre. Vnútrozemský let sa musel presmerovať.

lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži? pôrod, pôrodnica, novorodenec, bábätko, nemocnica Čítajte viac Pôrod 9 kilometrov nad zemou: Žene sa narodil v lietadle syn, lekára viedlo 'niečo zhora'

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #maska