Myslite na leto už v januári! First moment ponúkajú väčšie zľavy aj širší výber. Tu je 5 tipov

Výber letnej dovolenky netreba odkladať na poslednú chvíľu, začať s ním možno ešte v januári. Sú to práve first moment ponuky, ktoré cestovateľom ponúkajú najväčší výber v porovnaní napríklad s last minute dovolenkami. Kým počas nich sa vypredávajú posledné voľné kapacity, pri first moment dovolenkách je dostupný široký výber izieb, medzi nimi aj obľúbené rodinné izby pre cestovateľov s deťmi.

27.01.2022 07:30
Pelikán, Turecko Foto:
Záujem o first moment ponuky pociťujú už aj cestovné kancelárie, jednou z top destinácií bude aj toto leto Turecko.
debata (2)

Sezóna first moment dovoleniek začína už teraz, záujem cestovateľov registrujú aj cestovné kancelárie. Kým mnoho dovolenkárov ešte naďalej vyhľadáva zimné dovolenky v exotike či lyžovačky na Slovensku, záujem sa podľa špecialistov cestovnej kancelárie Pelikán presúva už aj na letné dovolenky a konkrétne na tzv. first moment ponuky.

„Záujem o first moment ponuky je citeľný, naši klienti nás kontaktujú kvôli vypracovaniu ponúk na letné dovolenky a už teraz máme aj niekoľko rezervácií práve na toto obdobie,” hovorí Petra Mladá z cestovnej kancelárie Pelikán. Záujem je podľa nej najmä o tradičné stredomorské destinácie ako grécke ostrovy či španielska Malorka, ale aj obľúbené Turecko či Egypt.

Očakávanou novinkou tohto leta by mal byť susedný Baleársky ostrov Malorky – Menorka. Tá rástla podľa dát cestovnej kancelárie Pelikán aj v roku 2021 pri predaji leteniek – v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 o viac ako 1100 percent.

First moment dovolenky sú podľa Mladej výbornou voľbou najmä pre dovolenkárov s deťmi – kým last minute ponuky sú určené pre flexibilnejších dovolenkárov, ktorým nevadí vycestovať napríklad aj na druhý deň, first moment ponuka je bohatá na veľký výber termínov a najmä rodinných izieb. Tých je dostupných len malé množstvo a do last minute ponuky sa zvyčajne nedostanú.

„Jednoznačne odporúčame kupovať first moment dovolenky s flexi podmienkami, ktoré sú dnes už bežnou súčasťou dovolenkových pobytov – dostupné sú aj v slovenských cestovných kanceláriách, kde cestovatelia zaplatia nízku zálohu a následne majú možnosť bezplatného zrušenia či zmeny mena napríklad 30 dní pred odchodom na dovolenku.

Pri nemeckých či rakúskych cestovných kanceláriách sa dá služba FLEX za poplatok dokúpiť k objednávke či je dokonca bezplatná – následne majú cestovatelia možnosť zrušiť zájazd až 14 dní pred odchodom,” vysvetľuje Mladá.

Upozorňuje však na možnú zmenu v prípade, že si cestovatelia zarezervujú hneď prvé júnové termíny – ak sa totiž kapacitne nenaplnia, je možné, že sa budú upravovať letové poriadky či rovno rušiť konkrétne termíny.

Stelios Gardens***, Kréta, Grécko

Jednou z top letných destinácií bude tento rok opätovne Grécko, a to najmä jeho ostrovy. Skvelou voľbou pre rodiny s deťmi je napríklad ostrov Kréta a trojhviezdičkový hotel Stelios Gardens len približne 200 metrov od pláže. Dovolenkári majú v cene pobytu zahrnutý priamy let z Viedne, stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež služby delegáta.

Ubytovanie s balkónom či terasou na desať nocí začína v júni na sume od necelých 450 eur na osobu. Cestovatelia navyše vopred zaplatia len zálohu vo výške 20 percent z ceny pobytu a ak rezerváciu stihnú do konca februára, môžu svoj pobyt bezplatne zrušiť viac ako 20 dní pred odletom.

Trojhviezdičkový Stelios Garden na Kréte je... Foto: Stelios Garden.jp
Trojhviezdickovy Stelios Garden na Krete je perfektnou destinaciou pre rodiny len kusok od stareho mesta ci piesocnej plaze. - Stelios Garden.jp Trojhviezdičkový Stelios Garden na Kréte je perfektnou destináciou pre rodiny len kúsok od starého mesta či piesočnej pláže.

Eftalia Ocean Hotel*****, Turecko

Turecko patrí pravidelne medzi top destinácie pre letnú dovolenku, inak tomu nebude ani tento rok. Rodiny s deťmi či mladé páry môžu vyskúšať pomerne nový päťhviezdičkový Eftalia Ocean Hotel umiestnený priamo na pláži – nájdu v ňom množstvo športových aktivít, tri bazény či akvapark.

V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive +, priamy let z Viedne, letiskový transfer a aj služby delegáta. Cena na sedem nocí začína na sume od približne 550 eur na osobu, dovolenkárom navyše stačí vopred zaplatiť len zálohu vo výške 25 percent z ceny pobytu.

Hotel Eftalia Ocean je perfektnou voľbou pre... Foto: Eftalia Hotels
Hotel Eftalia Ocean Hotel Eftalia Ocean je perfektnou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré sa vyšantia na toboganoch priamo v akvaparku.

Msh Mallorca Senses Hotel Santa Ponsa****, Malorka, Španielsko

Malorka je už niekoľko rokov po sebe top letnou destináciou Slovákov a na tento titul ašpiruje aj počas roka 2022. Príjemné počasie začína na španielskych ostrovoch od apríla, možno využiť napríklad pobyt v štvorhviezdič­kovom hoteli Msh Mallorca Senses, ktorý sa nachádza len približne sto metrov od pláže – začína na cenovke od približne 480 eur na sedem nocí.

V cene sú zahrnuté raňajky, priamy let z Viedne, letiskový transfer a tiež služby delegáta. Rezervácie do konca februára je možné bezplatne zrušiť viac ako 20 dní pred odletom a aj v tomto prípade platí, že cestovateľom postačí zaplatiť zálohu vo výške 20 percent.

Plážový hotel Msh Mallorca Senses sa nachádza... Foto: Pelikan.sk
hotel Msh Mallorca Senses Plážový hotel Msh Mallorca Senses sa nachádza len sto metrov od pláže.

Mercure Hurghada****, Egypt

Práve Egypt je perfektnou destináciou na jarnú dovolenku v teple, za ktorou netreba ďaleko lietať. Obľúbenou voľbou pre páry aj rodiny s deťmi je letovisko Hurghada a konkrétne štvorhviezdičkový hotel Mercure Hurghada so súkromnou piesočnatou plážou, ktorý začína v termínoch počas marca na cenovke od necelých 500 eur na sedem nocí.

V cene majú cestovatelia zahrnutý priamy let z Viedne, letiskový transfer, služby delegáta aj stravovanie formou all inclusive. Cestovatelia zaplatia vopred len 20 percent z ceny pobytu, navyše ak to stihnú do konca februára, môžu svoj pobyt bezplatne zrušiť viac ako 20 dní pred odletom.

Hotel Mercure Hurghada v Egypte má k dispozícii... Foto: Pelikan.sk
Hotel Mercure Hurghada v Egypte ma k dispozicii svoju sukromnu plaz na brehu Cerveneho mora. - Pelikan.sk.jpg Hotel Mercure Hurghada v Egypte má k dispozícii svoju súkromnú pláž na brehu Červeného mora.

Bella Beach*****, Kréta, Grécko

O tom, že Kréta bude toto leto hitom, svedčí aj bohatá ponuka cestovných kancelárií. Jednou z nich je napríklad päťhviezdičkový plážový hotel Bella Beach, ktorý začína na cenovke od necelých 690 eur na sedem nocí. Ide o moderný hotel s nádychom luxusu, ktorý ocenia najmä mladé páry, ale aj rodiny s deťmi.

V cene je zahrnutý priamy let z Viedne, stravovanie formou all inclusive, letiskový transfer či služby delegáta. Aj v prípade tejto ponuky stačí zaplatiť zálohu vo výške 20 percent z ceny a pri rezervácii do konca februára majú dovolenkári možnosť zrušiť pobyt viac ako 20 dní pred odletom.

Pähviezdičkový Bella Beach na Kréte je... Foto: Pelikan.sk
Pähviezdičkový Bella Beach na Kréte Pähviezdičkový Bella Beach na Kréte je perfektnou voľbou pre rodiny s deťmi, na ktoré čaká mini klub aj vlastné ihrisko.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk