Na vstup do Talianska sa už nebude musieť testovať každý. Platí to len pre niektoré krajiny

Talianska vláda nepredĺžila opatrenia, ktoré požadovali prakticky od všetkých cestujúcich zo zahraničia negatívny výsledok testu na koronavírus pri vstupe do krajiny, a to aj v prípade, že mali očkovanie.

29.01.2022 11:00
debata

Opatrenie malo obmedzenú platnosť do konca januára. Ľuďom z Európskej únie tak bude od februára stačiť pri príchode do Talianska len únijný covidový certifikát, uviedla agentúra Reuters. Pre väčšinu nečlenských krajín zostáva v platnosti prísnejší režim.

Talianska vláda pravidlá pre cestujúcich zo zahraničia sprísnila od 14. decembra. Prakticky všetci turisti, vrátane zaočkovaných únijných občanov, sa museli pri príchode preukázať negatívnym PCR či antigénovým testom.

väzeň, väzenie, väznica, basa, Čítajte viac Taliansky Alcatraz sa premení na atrakciu. Ostrov s temným väzením bol postrachom

Od utorka cestujúcim z členských krajín bude stačiť únijný covidový certifikát, ktorý je možné získať na základe očkovania proti Covidu-19, prekonania choroby či negatívneho testu.

Zahraniční turisti ale musia pamätať na to, že ľudia, ktorí majú covidový certifikát iba na základe negatívneho testu, čelia v Taliansku rozsiahlym reštrikciám.

Podľa denníka Corriere della Sera sa vláda zhodla aj na tom, že covidové certifikáty budú mať po posilňovacej dávke neobmedzenú platnosť. Po druhej dávke bude od februára ich platnosť skrátená z deviatich na šesť mesiacov.

Taliansko, kde žije 59 miliónov ľudí, má denné príratky nových chorých na úrovni takmer 170 000. Aktívnych prípadov v krajine je 2,7 milióna a v nemocniciach leží zhruba 20.000 nakazených pacientov.

Čile, smog, znečistenie, hmla, opar, mesto, bytovky, Santiago de Chile, Čítajte viac Desať miest, kde najviac zabíja špinavý vzduch: Sú v Čechách, Taliansku aj Poľsku
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #test #Covid-19