Čierny pasažier letel 11 hodín na kolese nákladného lietadla. V Európe žiada o azyl

Priam neuveriteľný príbeh sa udial koncom januára na amsterdamskom letisku Schiphol. Tamojšia polícia objavila v podvozku lietadla plného nákladu čierneho pasažiera, ktorý priletel z Južnej Afriky.

22.02.2022 07:00
debata (3)

Muža po neuveriteľných 11 hodinách letu strávených v priestore určenom na kolesá našli v pomerne dobrom zdravotnom stave, napriek tomu skončil na pozorovaní v nemocnici, informoval portál Fox News.

Amsterdamská vojenská polícia vo svojej správe zverejnenej na sociálnej sieti Twitter ďalej uviedla, že vyšetruje, či išlo o prípad pašovania ľudí.

Podozrivý muž pochádzal z Nairobi v Keni a vojenská polícia prezradila, že v Holandsku požiadal o azyl.

lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži?

Spoločnosť Cargolux, ktorej nákladné lietadlo patrilo, na otázky a žiadosť o vyjadrenie Fox News Digital nereagovala.

Nejde o ojedinelý prípad objaveného čierneho pasažiera. Fox News Digital začiatkom minulého roka informovali, že sériovú čiernu pasažierku Marilyn Hartmanová uväznili po tom, ako ju dolapili na medzinárodnom letisku O’Hare v Chicagu.

Pred incidentom bývala v nápravnom zariadení a mala na sebe elektronické monitorovacie zariadenie s GPS jednotkou.

Úrady začali Hartmanovú sledovať po tom, čo zariadenie oznámilo, že odišla. Zdá sa, že mierila priamo na letisko O'Hare, kde ju nakoniec vzali do väzby.

Hartmanová tvrdí, že za 20 rokov absolvovala 30 letov bez toho, aby si kúpila čo len jedinú letenku.

Kentucky, lietadlo, Čítajte viac Vyhrážal sa bombou a chcel sa vyzliecť donaha. Lietadlo muselo núdzovo pristáť pôrod, pôrodnica, novorodenec, bábätko, nemocnica Čítajte viac Pôrod 9 kilometrov nad zemou: Žene sa narodil v lietadle syn, lekára viedlo 'niečo zhora'

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Holandsko #Amsterdam #Schiphol #čierny pasažier