Lietadlo pristálo s jedným pasažierom navyše: Žena porodila 10 km nad zemou

Počas 11-hodinového letu sa narodil pasažierke, ktorú médiá identifikovali len pod iniciálami GG, syn. Tehotná žena mala termín stanovený na koniec februára, ale dieťa sa vypýtalo sa svet o takmer mesiac skôr a priamo na palube poldňového letu.

06.02.2022 07:00
debata (1)

Personál lietadla United Airlines, ktoré letelo z Akkry v Ghane na medzinárodné letisko Dulles vo Washingtone D.C., musel počas služby riešiť nečakanú situáciu, na ktorú sa nedá teoreticky nikdy úplne pripraviť, píše Fox News.

pôrod, pôrodnica, novorodenec, bábätko, nemocnica Čítajte viac Pôrod 9 kilometrov nad zemou: Žene sa narodil v lietadle syn, lekára viedlo 'niečo zhora'

Dve hodiny pred pristátím lietadla, v nedeľu skoro ráno, porodila žena vo výške asi 10 kilometrov nad morom chlapčeka. Informovala o tom Nancy Adobea Anane, jedna z cestujúcich, na Facebooku. Na sociálnej sieti zverejnila video čerstvej mamičky a jej bábätka.

Šťastím bolo, že v lietadle sedel aj ghanský lekár, Dr. Ansah-Addo, ktorý po výzve pilota ihneď zareagoval a šiel rodičke pomáhať. Okrem lekára asistovala pri pôrode aj členka posádky – letuška, ktorá bola bývalou zdravotnou sestrou. Nakoniec sa dieťa šťastne narodilo 9 hodín po vzlietnutí.

Na americkom letisku už čakali záchranári, ktoré matku aj dieťa prevzali do starostlivosti. Hovorca United Airlines zablahoželal posádke za ich duchaprítomnosť.

násilie, modlitba Čítajte viac Turistky žalujú emirát pre násilné gynekologické prehliadky. Úrady zisťovali, či rodili lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Žena strávila 5 hodín zamknutá na WC lietadla kvôli pozitívnemu COVID testu, video zavesila na TikTok Antarktída, tučniaky, ľadovec, ľad, zima, sneh, more, Čítajte viac Dramatická premiéra: Airbus prvýkrát pristál na Antarktíde, pri luxusnom tábore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #lietadlo