Taliansko chce v lete uvoľniť pandemické pravidlá pre zahraničných turistov

Talianska vláda plánuje v lete zmierniť protipandemické opatrenia i v oblasti cestovného ruchu, zahraniční turisti sa nebudú musieť preukazovať povinným potvrdením o zaočkovaní proti koronavírusu, prekonaní ochorenia COVID-19 či negatívnym výsledkom testu.

11.02.2022 08:00
debata
Adirondack, jeseň, príroda, jazero, turisti, turistika, vietor, Čítajte viac Zatopená dedina sa vynorila z hlbín po 70 rokoch. Čoskoro ju opäť pochovajú

Ako povedal v rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Il Messaggero minister cestovného ruchu Massimo Garavaglia, zrušiť sa má i pravidlo, ktoré umožňuje prenocovanie v hoteloch len zaočkovaným turistom a tým, čo sa z covidu uzdravili.

Minister uviedol, že Taliansko chce nasledovať príklad Francúzska, kde od apríla dôjde k uvoľneniu obmedzení.

„Pandémia je v konečnej fáze, situácia je znova pod kontrolou. Krivka (počtu) nakazených rýchlo klesá a čoskoro budeme môcť zrušiť obmedzenia, ktoré bránia opätovnému naštartovaniu cestovného ruchu,“ poznamenal Garavaglia, ktorý je členom pravicovej strany Liga Severu.

Jej predstavitelia už týždne dôrazne volajú po odstránení obmedzení zavedených v rámci boja proti covidu, pripomína agentúra APA.

Talianska vláda plánuje poskytnúť pre oblasť cestovného ruchu, ktorá počas pandémie utrpela výrazné straty, i novú formu podpory. Ako priblížil minister, počítajú napríklad s pomocou pre hotely, ako aj so šesťmesačnými daňovými úľavami pre cestovné kancelárie a organizátorov zájazdov.

Od piatka odpadá v Taliansku povinnosť nosiť rúška vonku. Ich nosenie však naďalej bude nutné v preplnených priestranstvách, ako sa píše v nariadení rezortu zdravotníctva. Rúška nebudú musieť nosiť ľudia ani pri športovaní.

Vo vnútorných priestoroch sú v krajine rúška naďalej povinné do 31. marca. Ak sa po tomto termíne už nebude predlžovať výnimočný stav, ako sa očakáva, skončila by i povinnosť prekrývania horných dýchacích ciest.

Taliansko, Čítajte viac Toto nie je sen. Kúpte si dom za 1 € len 1,5 hodiny od Ríma a 30 minút od mora putá, zatknutie, kriminalita, zločin, Čítajte viac Taliani dali zatknúť nevinného turistu, podobal sa vraj na najhľadanejšieho bossa mafie
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko