Taliansko plánuje investovať takmer 200 miliónov eur do kultúrnych pamiatok

Taliansko plánuje investovať takmer 200 miliónov eur do svojich kultúrnych pamiatok a lákadiel, informovalo talianske ministerstvo kultúry, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

12.02.2022 11:00
debata
lietadlo, letisko, Frankfurt, cestovanie, doprava Čítajte viac Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! RIP Alitalia, je tu ITA s povinnými úsmevmi a bez kurčiat

Približne 186,3 milióna eur pôjde na 38 projektov plánovaných po celej krajine a takmer 12,8 milióna na nákup nových nehnuteľností štátom, uviedlo ministerstvo.

K objektom, ktoré budú renovované, je zaradené Koloseum v Ríme a slávne Námestie svätého Marka v Benátkach, píše DPA. Z peňazí budú mať prospech aj archívy a múzeá.

Ministerstvo informovalo, že najdrahším projektom budú práce na Kráľovskom paláci v Neapole, ktoré budú stáť 23 miliónov eur.

Renovácie a modernizácie majú cieľ zaistiť konkurencieschop­nosť Talianska. DPA dodáva, že táto krajina antických rímskych zrúcanín a svetoznámej kuchyne snaží zlepšiť svoju ponuku v oblasti kultúrnej turistiky.

„Revitalizácia a skvalitnenie kultúrneho dedičstva je jedným zo základných kameňov, na ktorých staviame ekonomický a sociálny rast našej krajiny,“ uviedol taliansky minister kultúry Dario Franceschini.

Friuli, Taliansko, most, kamenný most, dedina, domy, rieka, potok Čítajte viac Taliani vynašli dokonalý Covid hotel. Úplnou náhodou a už pred 30 rokmi
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko