Na Skalku pri Kremnici zavítalo za dva mesiace takmer 60 000 turistov

Zimná sezóna bežeckého lyžovania odštartovala na Skalke pri Kremnici začiatkom decembra, za dva mesiace lokalitu navštívilo takmer 60.000 ľudí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje mesto Kremnica.

21.02.2022 13:00
debata
nehnutelnosť,panelák,bývanie,Banská Bystrica-sídlisko Sásova Čítajte viac Najväčšie betónové džungle na Slovensku: Bývate na niektorom z týchto sídlisk?

Samospráva Kremnice zaviedla v roku 2019 na Skalke spoplatnené parkovanie, parkovaciu kartu môžu návštevníci využiť aj na platených parkoviskách v rámci mesta.

Na základe predaja parkovacích kariet na Skalke lokalitu podľa mestského úradu od 1. decembra 2021 do 31. januára 2022 navštívilo 55.200 ľudí.

„K tomu je potrebné si ešte pripočítať ľudí, ktorí sa na Skalku vyviezli autobusom. Tých mohlo byť okolo 2500,“ priblížila zástupkyňa primátora Iveta Ceferová. Ako dodala, časť ľudí prichádza na Skalku i pešo alebo priamo na bežkách, čo celkový počet návštevníkov ešte zvyšuje.

Skalka a jej širšie okolie ponúka návštevníkom približne 100 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí rôznej náročnosti.

O ich úpravu sa starajú samosprávy Kremnice a Banskej Bystrice spoločne s dobrovoľníkmi, úpravu tratí finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj i oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Pre vysoký záujem návštevníkov sa na Skalke opakujú problémy s nedostatkom parkovacích miest, príjazdovú cestu musela polícia v aktuálnej zimnej sezóne pre ich naplnenosť niekoľkokrát uzatvoriť.

Samospráva Kremnice plánuje v budúcnosti na parkovanie v zimnom období využiť i plochy ihrísk, posilniť by sa mala aj kyvadlová doprava.

selfie stick, selfie palička, Čítajte viac Toto boli najžiadanejšie krajiny roku 2021. 32 000 ľudí odhalilo svoje tajné sny
debata chyba
Viac na túto tému: #skalka pri kremnici