Domašu a jej okolie prezentuje nová mapa, v strediskách pribudli infotabule

Atraktivity vodnej nádrže Domaša a jej okolia prezentuje nová mapa. Materiál vzniknutý v rámci poľsko-slovenského mikroprojektu Karpatské moria bude pred letnou turistickou sezónou v regióne distribuovať Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ).

01.03.2022 13:00
debata

Ako uviedla výkonná riaditeľka OOCR Michaela Zdražilová, v siedmich rekreačných oblastiach na Domaši organizácia v uplynulých dňoch osadila aj informačné tabule približujúce zaujímavé miesta v ich blízkom okolí.

„Na jednej strane je mapa Domaše s označenými bodmi záujmu, je tam napríklad aj minerálny prameň v Novej Kelči, na druhej strane je opis Domaše v slovenskom, poľskom a anglickom jazyku a 18 atraktivít v okolí Domaše,“ priblížila Zdražilová s tým, že rovnaká mapa vznikla aj na poľskej strane, prezentuje Solinské jazerá.

Ozrejmila, že cieľom cezhraničného projektu bolo spropagovať ponuku prihraničného regiónu z pohľadu vodných plôch a zároveň zosieťovať jednotlivé atraktivity.

Aj informačné tabule, ktoré OOCR v uplynulých dňoch osadila v rekreačných strediskách Malá Domaša, Monika-Poľany, Eva-Holčíkovce, Nová Kelča pri prameni, Bžany, Valkov a v prístavisku lode Bohemia na Dobrej, preto nepropagujú len záujmové body na vodnej nádrži, ale aj širšieho okolia.

„Keď turista príde na Domašu a ak sa začne pri vode nudiť, tabule ho majú namotivovať na návštevu iných atraktivít. Zároveň, vďaka prehľadnej mape so zakreslenými bodmi záujmu splnia úlohu off-line sprievodcu pre turistov,“ doplnila Zdražilová.

Úlohou slovenského partnera v cezhraničnom projekte bolo vytvorenie a osadenie informačných tabúľ a tiež zorganizovanie medzinárodnej konferencie, ktorej cieľom bolo prehlbovanie spolupráce aktérov cestovného ruchu v prihraničných oblastiach. Pre pretrvávajúce protipandemické opatrenia sa uskutočnila v závere minulého týždňa v on-line podobe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Domaša