Airbnb ubytuje zadarmo až 100 000 ukrajinských utečencov. Tieto krajiny zapojil

Airbnb, služba, ktorá spája majiteľov bytov a domov so záujemcami o krátkodobé ubytovanie, ponúka teraz dočasné bezplatné ubytovanie až pre 100 000 utečencov utekajúcich z Ukrajiny.

13.03.2022 07:00
debata (2)
Amboise Čítajte viac K službám! Na internete si môžete prenajať rozprávkové zámky (za príjemné ceny)

Generálny riaditeľ spoločnosti Brian Chesky poslal podľa Euronews listy lídrom Poľska, Rumunska, Nemecka a Maďarska, v ktorých ponúka pomoc tým, ktorí utekajú pred vojnou.

Od začiatku ruskej invázie opustilo Ukrajinu už odhadom 500 000 ľudí, ktorí smerovali do krajín Európskej únie. Blok sa však ešte musí pripraviť na ďalšie státisíce až milióny utečencov, ako uviedli vysokopostavení predstavitelia EÚ.

„Potrebujeme pomoc, aby sme dosiahli tento cieľ,“ vyzval Chesky na Twitteri. „Najviac potrebujeme ľudí, ktorí môžu ponúknuť svoje domovy v okolitých krajinách.“

láska, internet, káva, žena, počítač Čítajte viac Týchto 6 miest skrížilo Airbnb plány. Za prenájom bytov hrozia enormné pokuty

Menej známa nezisková odnož Airbnb – Airbnb.org, ktorej predsedá spoluzakladateľ Joe Gebbia sa venuje pomoci s bývaním pre ľudí počas krízových momentov po celom svete, pred niekoľkými dňami oznámila, že prostredníctvom nej bolo za posledných šesť mesiacov ubytovaných viac ako 21 000 afganských utečencov.

Airbnb tvrdí, že bude úzko spolupracovať s vládami, aby čo najlepšie podporili špecifické potreby ukrajinských utečencov v každej krajine, a to aj poskytovaním dlhodobejších pobytov.

Pobyty budú financované Airbnb, darcami do fondu pre utečencov Airbnb.org a hostiteľmi Airbnb.

Ďalšie podrobnosti o tom, ako môžu ľudia podporiť iniciatívu, poskytne spoločnosť v najbližšom čase, a to aj prostredníctvom ponuky bezplatných alebo zľavnených pobytov.

Aj niekoľko ďalších spoločností rýchlo prejavilo svoju podporu ľuďom a podnikom na Ukrajine – ide najmä o bezplatné volania a mobilné dáta.

Spálňa s erotickou atmosférou - takto si ju zariadite Čítajte viac Služba Airbnb prestala ponúkať ubytovanie v židovských osadách let, lietadlo, cestovanie, letuška Čítajte viac Najpokrokovejšie aerolínie: Ukrajinské letušky vymenia opätky za tenisky

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Ukrajina #Airbnb #vojna na Ukrajine #Putinova vojna