V Slovenskom raji vznikne Cesta bojovníka v čarovnom lese

V Slovenskom raji vznikne Cesta bojovníka v čarovnom lese. Ide o zážitkovú cestu, ktorá spája fyzickú aktivitu, odpočinok i históriu miestnej lokality v okolí Marcelovho hradu. Starostka obce Hrabušice Jana Skokanová uviedla, že tento mesiac budú podpisovať zmluvu so zhotoviteľom a práce by mali byť ukončené v októbri.

07.03.2022 13:00
debata

„Opravou existujúcej turistickej trasy vznikne kondičný športový chodník. V rámci projektu sa ráta aj s archeologickým výskumom a čiastočnou sanáciou zostávajúcich hradieb. Pribudne tam turistický prístrešok, tzv. land-artové objekty, a tiež textovo-obrazové a multimediálne informačné tabule,“ priblížila aktivity Skokanová.

Obec na projekt získala dotáciu z Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Inkognita vo výške 40.000 eur. Interaktívne a tematické chodníky či parky sú podľa župy aktuálne žiadanou atrakciou. Ich cieľom je zabaviť, vzdelávať a predovšetkým zapojiť návštevníka do konkrétnej aktivity.

V rámci tohto projektu sa v území osadia prvky určené na podporu fyzickej aktivity, ktoré budú prístupné počas celého roka bezplatne. Konať sa tam budú môcť aj menšie podujatia, či branné cvičenia pre deti.

Vznikne tiež čarovný les, teda viacúčelový areál primárne určený na oddych a vnímanie atmosféry okolitej prírody. V pláne je tiež vybudovať prístupovú, oddychovú, ale aj interpretačnú infraštruktúru.

„Samotný chodník vznikne v lokalite pod Zelenou horou, v blízkosti sa nachádza aj areál Včely raja. Vznikne tak jedinečný ucelený projekt pre návštevníka. Zaujať chceme hlavne rodiny s deťmi a bude to tiež alternatíva pre tých návštevníkov, ktorí si netrúfajú ísť do roklín Slovenského raja,“ doplnila starostka.

lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži? zlodej, krádež, lúpež, prenasledovanie, prenasledovateľ, zlodej, okradnutie, okradnutá Čítajte viac Dávate si pozor? Youtuberka odhalila, ako vás na ulici ošmeknú podvodníci
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský raj