Vodná nádrž Sĺňava podstupuje jarné upratovanie

Jarné čistenie brehov Sĺňavy a Váhu v Piešťanoch vyvrcholí upratovacím víkendom 19. a 20. marca. Aj v tomto roku sa doň zapájajú stovky Piešťancov - občianske združenia (OZ), zamestnanci firiem, žiaci piešťanských škôl i jednotlivci.

20.03.2022 08:00
Sĺňava, Piešťany Foto:
Na piešťanskej Sĺňave.
debata

Aktivitu pred štartom turistickej a návštevníckej sezóny organizuje OZ Sĺňava Piešťany v spolupráci s mestom Piešťany, Slovenským vodohospodárskym podnikom (SVP) a mestskými službami. Informuje o tom web radnice.

Verejnosť sa mohla zapojiť do zberu odpadov v sobotu, kde boli pre dobrovoľníkov pripravené vrecia, rukavice a inštrukcie o lokalitách zberu a miestach ukladania naplnených vriec.

SVP na aktivitu nadviaže v utorok 22. marca akciou k Svetovému dňu vody, v rámci ktorého je na viacerých miestach Slovenska pripravené vyslobodzovanie riek a nádrží od naplaveného odpadu.

V Piešťanoch sa tí, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné, stretnú o 8.00 h pri hati Drahovce na južnom okraji vodnej nádrže Sĺňava. Organizátori zabezpečia rukavice, vrecia na odpad a jeho likvidáciu.

papagáje Čítajte viac V kontaktnej ZOO pri Sĺňave môžu deti kŕmiť vtáky vo voliérach
debata chyba
Viac na túto tému: #Sĺňava