V Parku miniatúr v Podolí otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad

V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu.

26.03.2022 10:00
Podolie hrady zámky miniatúry park turizmus... Foto: ,
Na snímke návštevníci prechádzajú okolo modelu Trenčianskeho hradu v Parku miniatúr v obci Podolie.
debata

Podľa správcu Matúšovho kráľovstva, ktoré prevádzkuje Park miniatúr, Juraja Hlatkého, je model Trenčianskeho hradu najväčším objektom parku. Má dĺžku 10 metrov, šírku 6,5 metra a vysoký je 2,5 metra. Jeho výroba trvala dva a pol roka.

Na snímke model Štefánikovej mohyly na bradle v...
Na snímke návštevníci sa prezerajú model...
+4Na snímke návštevníci sa prezerajú modely...

Pri otváraní Parku miniatúr som pred 22 rokmi povedal, že raz tu bude 90 modelov. V zime sme urobili päť modelov turistických chát, umiestnime ich asi o mesiac. Celkovo tak v parku bude už 90 miniatúr, priblížil Hlatký.

Ako dodal, darí sa im napĺňať krédo, že každý rok zviditeľnia pre verejnosť štyri objekty kultúrneho dedičstva. Chceme doplniť turistické chaty z okolia. Máme pripravené dve verzie Holubyho chaty na Veľkej Javorine, dorobili sme chatu v Jalšovom a plánujeme postaviť dve verzie chaty z Inovca, doplnil Hlatký.

Súčasťou Parku miniatúr sú podľa neho už všetky hrady z okolia, najbližšou víziou je urobiť dobovú rekonštrukciu kostolíka v Haluziciach.

Taormina, Sicília, Taliansko, Čítajte viac Populárne talianske mesto núka ďalšie domy na predaj. Vyvolávacia cena 2 eurá! Litva, Baltské more, západ slnka, Palanga Čítajte viac Podvodný výťah vás vezme do Poseidonovej ríše. Čo ak sa pod hladinou zasekne?
debata chyba
Viac na túto tému: #Park miniatúr v Podolí