Taliansko uvoľňuje! Pred letom 2022 zverejnilo plán rušenia protipandemických obmedzení

Taliansko pripravilo pred letnou turistickou sezónou plán, podľa ktorého sa budú vo fázach ukončovať súčasné pandemické obmedzenia.

02.04.2022 07:00
debata (1)
zmrzlina Čítajte viac Nedajte sa nachytať! Zákonodarcovia plánujú pokutu 10 000 za zmrzlinu 'plnenú' vzduchom

Taliansky premiér Mario Draghi potvrdil, že vláda jednomyseľne schválila decreto riapertura alebo „dekrét o opätovnom otvorení“, informuje Lonely Planet.

Podľa dekrétu sa výnimočný stav v Taliansku skončil 31. marca a zdravotné opatrenia sa budú postupne rušiť od začiatku apríla do polovice júna.

Od 1. mája sa už v Taliansku nebude vyžadovať Green pass alebo zdravotný certifikát COVID-19 na vstup do miest, ako sú reštaurácie, múzeá, bary, kaviarne a diaľková verejná doprava. Masky nebudú povinné od 30. apríla, uvideli talianske noviny La Repubblica.

„Sú to dôležité opatrenia, ktoré odstraňujú takmer všetky prekážky, ktoré nás obmedzovali,“ cituje Draghiho agentúra AP.

Vyhláška je však stále vo fáze návrhu a je potrebné potvrdiť ďalšie dátumy plánov. Čo platí teraz?

Dokumenty na vstup

Bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzate, musíte predložiť očkovacie preukazy v digitálnom alebo papierovom formáte. Pre občanov EÚ je to digitálny certifikát

Ak ste nezaočkovaní, môžete predložiť negatívny výsledok antigénového testu na COVID-19 nie starší ako 24 hodín alebo negatívny výsledok PCR testu nie starší ako 48 hodín.

Tieto pravidlá platia pre všetkých prichádzajúcich starších ako 6 rokov. Cestujúci starší ako 18 rokov musia pri vstupe do Talianska alebo pri ceste cez Taliansko vyplniť formulár.

Masky

Povinnosť nosiť v Taliansku masky sa končí 30. apríla, ale dovtedy si respirátory FFP2 musíte nasadiť na vnútorných verejných priestoroch a vo verejnej doprave. Za porušenie nariadenia hrozí pokuta až 400 eur.

Pisa, šikmá veža v Pise, turistka, dievča, Taliansko, Čítajte viac Tajomstvá slávnej veže v Pise: Prečo sa vlastne nakláňa a ako ju "opravili"? Friuli, Taliansko, most, kamenný most, dedina, domy, rieka, potok Čítajte viac Taliani vynašli dokonalý Covid hotel. Úplnou náhodou a už pred 30 rokmi Talian Mauro Morandi - NEPOUZIVAT Čítajte viac Šťastný starec býval na najbezpečnejšom mieste proti Covidu, teraz ho vysťahovali

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Covid-19 #green pass