Starajte sa o zdravie a spoznávajte svet: Vo Fit campe si zacvičíte v Tatrách či v Egypte

Spojiť príjemné s užitočným a spoznať pritom nové miesta. Fit campy v ponuke cestovných kancelárií nie sú novinkou, dovolenkárov však stále môže prekvapiť napríklad výber destinácie či konkrétne zameranie. Zacvičiť si tak možno doma na Liptove, v Tatrách, ale aj v Dubaji či v slnečnom Egypte.

07.04.2022 06:50
NEPOUZ, cvičenie, TITUL Foto:
Fit campy sú obľúbeným spojením spoznávania destinácie, relaxu a posilňovania zdravia.
debata

Fit camp je výbornou voľbou pre dovolenkárov, ktorí sa radi hýbu, ale aj pre tých, ktorí by radi vyskúšali niečo nové a sú cvičiaci začiatočníci.

Navyše ak radi cestujete samy a hľadáte miesto, kde sa spriatelíte so svojimi spolucestovateľmi, môže to byť práve počas ásany na brehu Červeného mora či Liptovskej mary.

Cestovatelia, ktorí hľadajú cestu, ako pomôcť svojmu zdraviu a zároveň zoznamu cestovateľských prianí, majú vo fit campoch svoju ideálnu dovolenku. Fit campy sú spravidla mixom rôznych cvičení (kardio tréning, silový tréning, jóga a pod.), zvyknú však byť aj pobytmi zameranými na jeden druh cvičenia, a to najmä na obľúbený pilates a spomínanú jógu.

„Okrem rôznych destinácií si môžu cestovatelia vybrať aj tzv. tematické fit campy, a to napríklad pre rodiny s deťmi, ktoré majú svoj vlastný program, akčné military campy, cyklocampy či jednoducho letné dovolenky pri mori spojené s cvičením,” hovorí Miroslava Grajciarová z Pelikán.sk, ktorá je zároveň projektovou manažérkou online portálu InstaGYM.

Hlavnými tvárami fit campov sú ich tréneri, medzi ktorými je napríklad aj svetovo uznávaná Lucia Medeková či napríklad Danka Baloghová, ktorá vedie práve fit campy zamerané na jógu a pilates.

Trénerovou úlohou je okrem precvičovania aj odbúravanie bariér a stmelenie skupiny, netreba sa preto báť ísť na fit camp aj samostatne.

„Netreba mať obavy a pokojne sa na camp vybrať aj sólo. Máme spätnú väzbu od klientov, ktorí sa po prvý raz odhodlali ísť sami, rovnako s prvotnými obavami, avšak plánujú tak urobiť opäť. Od toho tu je tréner, ktorý skupinu stmelí,” dodáva Grajciarová.

Momentálne sú otvorené fit campy na Slovensku, Slovinsku či v slnečnom Egypte. Absolútnym trhákom bola podľa Grajciarovej Srí Lanka, dodnes sa podľa nej mnoho klientov vypytuje, kedy a či sa vôbec obdobný pobyt zopakuje. Týmto cestovateľom odporúča sledovať ponuku na nadchádzajúcu je­seň.

Rodinný v slovinskom Portoroži

Najobľúbenejší zo série fit campov tento rok oslavuje svoje desiate narodeniny. Klienti majú na výber z troch cenových kategórii hotelov, a to od troj až po päťhviezdičkové – pobyt tak vyhovie náročným klientom aj tým, čo zháňajú dostupnú dovolenku. Všetky hotely sú súčasťou jedného reťazca, nachádzajú sa teda na jednom mieste – cvičenie prebieha v štvorhviezdič­kovom z nich.

Hotel Histrion**** sa nachádza priamo pri mori a k dispozícii má aj svoju vlastnú súkromnú pláž. Vďaka jeho polohe majú klienti priamo z izby výhľad buď na more, alebo prístav. Navyše sa nachádza priamo medzi historickými mestami Portorož a Piran.

Rodinný fit camp v Portoroži začína na cenovke od 349 eur na tri noci. V cene je zahrnuté stravovanie formou polpenzie, ubytovanie a tiež trojdňový fitness program s trénerkou Luciou Medekovou.

Slovinský Hotel Histrion priamo na brehu mora... Foto: Hotel Histrion
NEPOUZ, Pelikán, cvičenie Slovinský Hotel Histrion priamo na brehu mora so súkromnou plážou.

Jóga a pilates na brehu Červeného mora

Aké by to bolo vychutnať si jógu či kruhový tréning na pobreží Červeného mora? V ďalšej zo série fit campov na dovolenkárov čaká päťhviezdičkový hotel Caribbean World priamo na súkromnej piesočnatej pláži Soma Bay.

Bohatý sedem dňový program s inštruktorkou Dankou Baloghovou je plný power jogy, pilatesu či kardio a silových tréningov, a to všetko na základe skupinového výberu a podľa preferencií. Netreba sa báť, pobyt je určený ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých. Okrem toho si dovolenkári vychutnajú napríklad aj vedenú meditáciu priamo na pláži.

Fit Camp v Egypte sa začína na cenovke od 749 eur na osobu. V cene je zahrnuté stravovanie formou all inclusive, ubytovanie na sedem nocí, letiskový transfer a tiež spiatočný let z Bratislavy.

Obľúbenými sú najmä pobyty zamerané na... Foto: Instagym
NEPOUZ, Pelikán Obľúbenými sú najmä pobyty zamerané na konkrétny druh cvičenia, napríklad na jogu.

Akčný splav po Slovinsku

Slovinske fit campy nekončia, pridáva sa k ním aj akčný camp s cvičením na brehu jedného z najkrajších jazier Európy – Bled. Počas piatich dní na cestovateľov okrem nabitého fitness programu čaká aj splav rieky Soča a tiež presun do mesta Portorož.

Cestovatelia budú ubytovaní v hoteli Rikli Balance v blízkosti jazera Bled a následne v Hoteli Histrion, ktorý má k dispozícii svoju vlastnú pláž a tiež výhľad na Jadranské more – oba štvorhviezdičkové hotely.

Akčný fit camp sa začína na cenovke od 519 eur na štyri noci. V cene je zahrnutý program plný cvičenia a adrenalínu, ubytovanie a tiež stravovanie formou polpenzie.

Súčasťou akčného campu v Slovinsku je aj splav... Foto: Instagym
NEPOUZ Pelikán splav Súčasťou akčného campu v Slovinsku je aj splav rieky Soča. -

Relax a cvičenie v blízkosti Tatier

Za fit campom netreba cestovať len za hranice Slovenska, v ponuke je momentálne aj v štvorhviezdič­kovom hoteli na Táľoch v Nízkych Tatrách. Relax spojený s tréningom sa koná počas novembra aj v Hoteli Partizán, ktorý je známy jedným z najväčších hotelových wellness centier na Slovensku – rozprestiera sa na troch podlažiach.

Okrem bohatého fitness programu však cestovatelia majú možnosť počas dňa vyraziť napríklad na turistiku v okolí Tatier, následne sa zrelaxujú v saunovom svete či na masážach v slnečnom SPA.

Fit Camp v Hoteli Partizán sa začína na cenovke od 329 eur na dve noci. V cene je zahrnuté ubytovanie, welcome drink a tiež stravovanie formou polpenzie. Samozrejmosťou je aj fitness program, neobmedzený vstup do fitness centra a tiež vstup do slávneho Nature Wellness centra.

V cene pobytu je okrem relaxu zahrnutý aj... Foto: Instagym
NEPOUZ, Pelikán, cvičenie V cene pobytu je okrem relaxu zahrnutý aj fitness program s profesionálnymi trénermi.
Dubaj Čítajte viac Dubaj sa stal zimným Jadranom Slovákov. Prečo doň smerujeme v húfoch? NEPOUZ Egypt Čítajte viac Egypt láka na nízke ceny a all inclusive ubytovanie. Užite si históriu a more po celý rok NEPOUZ koloseum, Rím Čítajte viac Veľké uvoľňovanie opatrení: Slováci bookujú ako o život, toto sú najpredávanejšie destinácie
debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk