Turecko plánuje vytvoriť aerolínie pre ruských turistov

Turecko plánuje vytvoriť novú leteckú spoločnosť, ktorej úlohou bude privážať ruských turistov do tureckých letovísk. Informovala o tom stanica BBC s odvolaním sa na správy tureckých médií.

11.04.2022 10:10

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Obľúbené turecké turistické stredisko Antalya.
debata (3)

Nové aerolínie by mali sídliť v tureckom stredomorskom letovisku Antalya.

„Vďaka tejto leteckej spoločnosti bude možné prilákať (do Turecka) ďalší milión ruských turistov,“ napísal turecký denník Sabah.

Súčasne pripomenul, že vojenská invázia Ruska na Ukrajinu spôsobila problémy aj turistickému ruchu v Turecku, pre ktorý sú obe tieto krajiny veľmi dôležité.

Ukrajina / Zákop / Vojak / Luhansk / Čítajte viac Naivné? Neúctivé? 22-ročný študent odcestoval na Ukrajinu pre zábavu

V rámci opatrení na podporu turizmu z Ruska turecký národný letecký dopravca Turkish Airlines oznámil, že pre ruských turistov vyčlení časť kapacity svojich letov.

Ankara má s Moskvou úzke vzťahy v oblasti energetiky, obrany, obchodu a v oblasti cestovného ruchu sa do veľkej miery spolieha na ruských turistov.

Turecko odsudzuje ruskú inváziu na Ukrajine, ale nepridalo sa k rozsiahlym ekonomickým sankciám Západu voči Rusku.

Ankara sa snaží pôsobiť ako sprostredkovateľ v snahách o urovnanie rusko-ukrajinského konfliktu.

Rotterdam, budova Čítajte viac 1500 Ukrajincov si konečne vydýchne na luxusnej lodi so všetkými službami ľadovce, hory, sneh, Himaláje, hory, kopce, zima, Čítajte viac Lyžiarske stredisko Bukovel sa premenilo na luxusný úkryt pred bombami
3 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Turecko #aerolinky #Rusi