Vyhliadková veža na Šulerlochu pri Spišskej Novej Vsi bude hotová o dva mesiace

Vyhliadková veža v lokalite Šulerloch pri Spišskej Novej Vsi by mala byť hotová o dva mesiace. Po kontrolnom dni na sociálnej sieti mesto informovalo, že konštrukciu 24-metrovej veže už osadili, v súčasnosti ju zabezpečujú bočnými bezpečnostnými drevenými obkladmi a realizujú sa dokončovacie práce.

18.04.2022 11:00
debata

Vyhliadková veža je súčasťou vzdušného koridoru tamojšieho letiska, preto musí mať červeno-biely náter. Nová turistická atrakcia má pritiahnuť pozornosť nielen domácich obyvateľov.

„Veža ponúkne výhľady na Vysoké Tatry, mesto Spišská Nová Ves a široké okolie,“ informuje radnica s tým, že kolaudácia stavby by mala byť hotová v priebehu júna.

Šulerloch je lokalita v juhovýchodnej časti mesta, za hranicou polí a lúk, ktorú často miestni využívajú na relax a prechádzky. Nachádza sa tam okrem iného aj pútnické miesto s kaplnkou Panny Márie Karmelskej či multifunkčný areál na rôzne druhy športov.

Saudská Arábia, kôň, socha, Čítajte viac Sci-fi megamesto za 400 miliárd ukradne ľuďom súkromie. Zmestí sa doň celé Slovensko! rozhľadňa Lipky, Unín Čítajte viac Na Záhorí je viacero rozhľadní, z ktorej je najkrajší výhľad?
debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves #vyhliadková veža