Chorvátsko dostane novú atrakciu: Rozprávkový les s virtuálnou realitou

V Chorvátsku pribudne tento august nová atrakcia - Rozprávkový les. Podieľa sa na ňom chorvátska strana - spoločnosť Malo selo - aj maďarská prostredníctvom Pannonia Inferior. Les sa bude rozprestierať v Medzimurskej župe, čo je najsevernejšia župa v Chorvátsku.

04.05.2022 07:00
debata
Chorvátsko, Pula, koloseum, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Chorváti s otáznikmi v očiach: Predsezóna 2022 je jedna katastrofa, čo bude v lete?

Obe spoločnosti prevádzkujú rodinné reštaurácie a snažia sa pestovať regionálnu gastronomickú ponuku a tradíciu a predstavujú tak turistickú atrakciu na svojom trhu.

Partneri a investori v cezhraničnom projekte Tourex zdôraznili hodnoty spoločného rozvoja novej turistickej atrakcie Medzimurie, ktorá prispeje k celkovému rozvoju cestovného ruchu vidieckych oblastí oboch destinácií.

Cieľom tohto projektu je diverzifikovať turistickú ponuku vývojom nových produktov. Projekt „Zrinski – Strážcovia minulosti“ je spoločne navrhnutý turistický produkt založený na miestnych legendách a mýtoch.

počítač, práca, notebook, dovolenka Čítajte viac Splnil sa vám sen! Chorvátsko otvára dedinu pre digitálnych nomádov, nájom poteší

Projekt bude rozvíjať spoločný historický a rozprávkový obsah a návštevníci sa do rozprávok ponoria vďaka rozšírenej realite.

Gastronomická značka „Zrinski“ predstaví nový spoločný cezhraničný produkt gastronomickej turistiky, ktorý sa bude využívať v reštauráciách na oboch stranách chorvátsko-maďarskej hranice.

V rámci tejto aktivity vyjde aj kuchárska kniha „Zrinski“, ktorá bude obsahovať niekoľko receptov na miestne unikátne špeciality.

Hlavným cieľom novej turistickej atrakcie Medzimurský Rozprávkový les je ponúknuť aktívnu, zábavnú a náučnú dovolenku deťom, rodinám a cestovateľom všetkých vekových kategórií a vytvoriť spojenie s prírodou, ktorú mnohí z nás stratili v dôsledku života v rýchlom tempe moderného sveta.

Makarska, Chorvátsko Čítajte viac More v Chorvátsku úplne zmenilo farbu. Úkaz pri Makarskej vidieť až z vesmíru

Zábavný park Rozprávkový les je určený rodinám, ale aj deťom predškolského a školského veku s cieľom zachovať a podporovať trvalo udržateľný rozvoj prírodného a kultúrneho dedičstva.

Tento projekt je spolufinancovaný z programu Interreg V – Program cezhraničnej spolupráce Maďarska a Chorvátska (2014–2020) a jeho celková hodnota dosahuje 349 210,00 eur s podporou 75 percent.

chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko