Pokračovanie článku: Toto sú najbezpečnejšie aerolinky, týmito sa nebojte cestovať

Tu je 6 najlepších

airBaltic

Jediný európsky dopravca, ktorý zatiaľ získal hodnotenie piatimi hviezdičkami, bol airBaltic. Akreditáciu spoločnosti Skytrax dostal v januári.

Leteckú spoločnosť ocenili najmä za to, že na palube využívala testovanie ATP – rýchly test vykonávaný strojom, ktorý zachytáva mikroorganizmy – a za jej prísny režim predletového čistenia.

Japan Airlines

Okrem všeobecne prijatých hygienických postupov spoločnosť ocenili najmä za inovatívne použitie technológie na zníženie rizika šírenia vírusu, vrátane používania robotov na letiskách ako asistentov starostlivosti o zákazníka poskytujúcich informácie o letoch a zavádzanie bezdotykovej technológie na check-in a kontrolu batožiny.

Fiji Airways

Fiji Airways je najnovšia letecká spoločnosť, ktorá získala hodnotenie 5 hviezdičiek, a zároveň prvá v oceánskej oblasti.

Aerolínie zjednodušili pravidlá pre príručnú batožinu, aby zabránili zápcham ľudí na palube, zmenili spôsob nastupovania a vystupovania a zaviedli čistenie lietadiel pomocou UV žiarenia.

Qatar Airways

Qatar Airways, ktorý ako prvý medzinárodný dopravca získal akreditáciu už v januári, dostal ocenenie za opatrenia, ako poskytnutie bezplatných štítov na tvár, ktoré môžu cestujúci nosiť počas letu.

Leteckú spoločnosť pochválili tiež za to, že ani počas pandémie neznížila úroveň palubných služieb ako poskytovanie plnohodnotného stravovacieho servisu.

Oman Air

Tento dopravca z Perzského zálivu využil pokles intenzity leteckej dopravy na dôkladnejšie preskúmanie možností zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia.

Spomedzi mnohých postupov, zavedených od obnovenia letov v októbri, bola spoločnosť Oman Air ocenená za to, že jej zamestnanci pri všetkých letoch používali dôkladnú ochranu vrátane jednorazových plášťov a okuliarov. Pochvala padla aj za testovanie efektivity čistenia, aby sa zabránilo šíreniu vírusu.

ANA All Nippon Airways

ANA bola prvou ázijskou leteckou spoločnosťou, ktorá získala certifikát s piatimi hviezdičkami, ale medzičasom sa k nej pridal japonský letecký dopravca JAL.

Jedným z výnimočných opatrení ANA, ktoré vyzdvihol audit Skytrax, bol nový nástupný systém, ktorý cestujúcich sediacich pri oknách usádzal od zadnej časti smerom dopredu.

Ako sú na tom ostatné letecké spoločnosti?

Mnoho z najuznávanejších leteckých spoločností na svete získalo dobré, ale o niečo nižšie, teda 4-hviezdičkové hodnotenie. Patrí sem väčšina významných európskych leteckých spoločností, vrátane British Airways, Lufthansa, Air France, KLM, Iberia, easyJet a Ryanair. Štyri hviezdy získali aj Emirates a Turkish Airlines.

Ďalšími ocenenými európskymi leteckými spoločnosťami boli Aegean Airlines, Vueling Airlines a TAP Portugal.

Antarktída, tučniaky, ľadovec, ľad, zima, sneh, more, Čítajte viac Dramatická premiéra: Airbus prvýkrát pristál na Antarktíde, pri luxusnom tábore pavúk, pavučina Čítajte viac Jedovaté pavúky, šváby aj osy. Hmyz úraduje v lietadlách, takto ohrozuje bezpečnosť lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #lietanie #letecká doprava #pandémia #koronavírus #Covid-19