Slobodná (je) Európa: Tu sú krajiny, ktoré zrušili vstupné pandemické obmedzenia

Cestovanie po Európe sa konečne zasa začína podobať na niečo, čo sme poznali pred pandémiou. Počet krajín, ktoré zrušili všetky obmedzenia súvisiace s COVIDom pri vstupe, rastie a mnohé z nich tiež upúšťajú od povinnosti nosiť rúška či respirátory. Tu sú všetky destinácie, ktoré teraz ponúkajú vstup bez problémov.

03.05.2022 07:00
debata (1)

Česká republika

Česká republika 9. apríla 2022 zrušila všetky vstupné požiadavky súvisiace s ochorením COVID pre medzinárodné príchody. Na väčšine verejných miest už nie je potrebné nosiť masku na tvári – výnimkami sú verejná doprava a taxíky.

Čierna Hora

Tento balkánsky klenot zrušil všetky obmedzenia vstupu v polovici marca 2022. Pri vstupe do spoločných priestorov už nežiada doklad o očkovaní, ale v reštauráciách či hoteloch sú ešte potrebné masky.

Dánsko

Vďaka vysokej zaočkovanosti v krajine sa Dánsko stalo prvou krajinou EÚ, ktorá začiatkom februára zrušila všetky domáce obmedzenia. Všetky vstupné požiadavky pre medzinárodné príchody sa 29. marca 2022 zrušili.

mall tv chalani z hôr, salatín Čítajte viac Čo si obuť na turistiku, aby ste to v strede trasy trpko neoľutovali? A otestuje obuv na Salatíne

Grécko

Grécko zrušilo 1. mája 2022 všetky vstupné opatrenia súvisiace s COVIDom. Nosenie rúšok zostane v interiéri povinné, no mnohí turisti si to ani nevšimnú, keďže mnoho reštaurácií má stoly vonku.

Island

Všetky obmedzenia súvisiace s COVIDom sa zrušili 25. februára 2022, a to pre medzinárodné príchody aj v rámci samotnej krajiny. Nosenie rúšok už nie je nikde povinné. Krajina však stále podporuje testovanie a izoláciu na kontrolu šírenia COVIDu.

Írsko

Írsko 6. marca 2022 zrušilo všetky vstupné požiadavky súvisiace s COVIDom. Pár týždňov pred tým, 28. februára 2022, sa aj nosenie masiek stalo voliteľným.

Španielsko, dážď, dáždniky, počasie, prší, Pamplona Čítajte viac Egypt postihla 'biblická' rana: Po extrémnej búrke sa vyrojili jedovaté príšery, troch ľudí zabili

Lotyšsko

V súčasnosti môžu návštevníci z EÚ, EHP, Švajčiarska alebo Spojeného kráľovstva vstúpiť do Lotyšska bez toho, aby museli absolvovať test, preukázať očkovanie alebo ísť do karantény. Masky FFP2 zostávajú povinné vo verejnej doprave.

Litva

Vilnius v polovici februára oznámil, že krajina ruší všetky covidové podmienky na vstup pre cestujúcich z krajín EÚ/EHP, ako aj z mnohých ďalších vrátane Spojeného kráľovstva, USA a Nového Zélandu. Vo verejnej doprave však stále musíte nosiť masku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #Covid-19