Pokračovanie článku: Slobodná (je) Európa: Tu sú krajiny, ktoré zrušili vstupné pandemické obmedzenia

Madeira

Populárny dovolenkový ostrov je súčasťou Portugalska (ktoré stále vyžaduje pred vstupom testovanie alebo potvrdenie o očkovaní), no autonómne na svojom území zrušil pre turistov všetky vstupné požiadavky. Madeira však stále odporúča, aby sa zahraniční návštevníci zaregistrovali na digitálnej platforme Madeira Safe. Na verejných miestach vo vnútorných priestoroch je však stále povinné nosiť masku a treba na vstup do reštaurácií, barov a iných priestorov treba mať pri sebe dôkaz o očkovaní.

Maďarsko

Opatrenia na vstup do Maďarska sa zrušili, ani vo verejnej doprave alebo na vnútorných verejných miestach už nie je povinné nosiť masku na tvári.

Nórsko

„Žiadne testovanie, žiadna karanténa, žiadna registrácia!“ – to je vstupná politika Nórska od 12. februára 2022, keď severská krajina zrušila všetky vstupné požiadavky. Netreba ani masky.

cestovanie, cestovateľ, ruksat, travel, turista, turistika, dovolenka, záliv, muž, objvavovanie, zážitky, dobrodružstvo Čítajte viac Tridsiatnik navštívil všetky krajiny sveta. Ako svoje cesty celých 10 rokov financoval?

Poľsko

Poľsko od 28. marca 2022 upustilo od karantén pri príchode, potvrdení o očkovaní a požiadaviek na testovanie pred príchodom. Krajina zrušila aj nosenie rúšok.

Rumunsko

Východoeurópska krajina zrušila 9. marca 2022 všetky požiadavky na karanténu aj testovanie. Rumunsko zároveň prestalo vyžadovať digitálny preukaz a zrušilo povinnosť nosenia masiek.

Slovinsko

Cestovanie do tejto prímorskej krajiny sa stalo oveľa jednoduchším od 19. februára 2022, keď návštevníkom zrušila všetky vstupné požiadavky bez ohľadu na očkovanie. Väčšina obmedzení týkajúcich sa COVIDu sa v Slovinsku skončila 13. apríla 2022, aj keď vo verejnej doprave a v uzavretých verejných priestoroch sa stále požaduje maska.

Kansas, Mesiac, kolotoč, farby, zábava, lunapark Čítajte viac Najväčšie ruské kolo má štvrť kilometra! Z ostatných spravilo liliputánov

Švédsko

Švédsko zrušilo 1. apríla 2022 všetky vstupné požiadavky súvisiace s ochorením COVID.

Švajčiarsko

Pred letnou turistickou sezónou Švajčiarsko oznámilo, že od 2. mája 2022 ruší všetky vstupné požiadavky týkajúce sa COVIDu pre medzinárodných návštevníkov. Alpská krajina sa tiež 1. apríla 2022 zbavila masiek, ľudia s pozitívnym testom na COVID sa už nemusia izolovať.

Britain Princess Diana’s Legacy Čítajte viac Ako bývala, kým sa stala slávnou? Byt princeznej Diany sa premenil na atrakciu

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #Covid-19