Najúspešnejším podnikom sa stal podtatranský Gašperov Mlyn z Batizoviec. Získal ocenenie ako najlepšia prémiová reštaurácia Slovenska, šéfkuchár Jozef Breza titul najlepšieho šéfkuchára a reštaurácia dostala aj ako druhá na Slovensku najvyššie ocenenie – tri zlaté vidličky, ktoré Gurmán na Slovensku udeľuje ako akýsi slovenský ekvivalent hviezd od Michelina.
Gašperov Mlyn nie je klasická reštaurácia, ako ich väčšina pozná, funguje len na rezervácie, teda návštevu si treba vopred objednať a hosťom servírujú niekoľkochodové degustačné menu podľa sezóny, teda nevyberá si z klasického jedálneho lístka. Podobne fungujú aj mnohé špičkové reštaurácie v zahraničí.
Ocenenia sa rozdávali aj v kategórii najlepšia tematická reštaurácia a najlepšia hotelová reštaurácia.

Najlepšie prémiové reštaurácie:
- Gašperov Mlyn, Batizovce
- UFO watch.taste.groove
- Mlyn 108, Modra
Najlepšie tematické reštaurácie:
- Iasai Food Bar, Bratislava
- Wabi Sabi, Bratislava
- Villa Rosa, Dunajská Streda

Najlepšie hotelové reštaurácie:
- Pálffy Restaurant, Palace Art hotel Pezinok
- Grand Hotel Kempinski, High Tatras, Štrbské Pleso
- Sissi, Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica
Najlepší šéfkuchári:
- Jozef Breza, Gašperov Mlyn, Batizovce
- Martin Novák, Pálffy Restaurant, Palace Art hotel Pezinok
- Jozef Masarovič, UFO watch.taste.groove

Osobnosť gastronómie:
Marek Ort
Hospitality Award:
Grand Hotel Kempinski High Tatras, Štrbské Pleso
Somelier roka:
Martin Pristaš, Hotel Elizabeth, Trenčín

