Roky chátrajúci kemping neďaleko Manínskej tiesňavy ožíva. Pozrite si foto

Dlhé roky chátrajúci kemping neďaleko národnej prírodnej rezervácie Manínska tiesňava v Považskobystrickom okrese začína ožívať. Michal Hrkota kúpil pozemok pod kempingom spolu s viac ako 20 zdevastovanými chatkami a od roku 2019 začal kemping zveľaďovať a opäť prevádzkovať.

08.05.2022 11:00
debata
Na snímke pohľad na skaly v kempingu Manínska...
Plavecký bazén pred otvorením sezóny v kempingu...
+3Na snímke interiér novovybudovanej chatky pred...

Kemping bol v pôvodnom stave, ako sa postavil niekedy koncom 60. rokov minulého storočia, bez rekonštrukcie a údržby. Postupne sme to začali rekonštruovať.

Zbúrali sme 15 starých chatiek a nahradili ich úplne novými. Sociálne zariadenia sú na pôvodnom mieste, ale sú úplne nové, povedal Hrkota s tým, že najväčšiu slávu zažil starý kemping počas Šesťdňových motocyklových súťaží a tradičných motozrazov.

Okrem chatiek je v areáli kempingu možnosť ubytovania aj v stanoch a karavanoch na lúke medzi chatkami. Pribudli nové elektrické prípojky pre majiteľov karavanov. Pre karavany je k dispozícii aj výlevka na ‚šedú‘ vodu a chemické WC.

Do tejto investície sme išli tesne pred pandémiou. Po jej vypuknutí sme mali obavy, ako bude vyzerať turistická sezóna. V konečnom dôsledku ten covid pomohol, ľudia sa vracajú naspäť do prírody. Posledné dve sezóny boli celkom fajn, ľudia čoraz častejšie vyhľadávajú podobný typ relaxu, priblížil Hrkota.

Kempovanie, kemping, stanovanie, stan Čítajte viac Žiadne prekvapenie: Chorvátske kempy aj 5-hviezdičkové hotely sú plné, boduje Makarská

V blízkosti kempingu je podľa neho množstvo prírodných skvostov. Možnosti turistiky ponúka Manínska a Kostolecká tiesňava, Veľký a Malý Manín. Pre cykloturistov nie je problém dostať sa do Súľovských skál. Priamo v kempingu je požičovňa elektrických kolobežiek, klasických i elektrických bicyklov.

Cykloturisti vítajú, že sa popri Váhu buduje Vážska cyklomagistrála. Len asi tri kilometre vzdušnou čiarou je jedna z najlákavejších turistických atraktivít Považský hrad.

Problémom je, že k nemu nie je žiadna cesta cez Váh. Úroveň cestovného ruchu by zvýšila výstavba lávky cez Váh pre cyklistov a peších turistov. Tá už je v pláne dlhší čas, doplnil majiteľ kempingu.

Vo zveľaďovaní Kempingu Manínska tiesňava chce jeho majiteľ pokračovať. Zrekonštruovať chcú ďalšie staré chaty, doplniť služby a areálu dať nový vzhľad a funkčnosť. Tohtoročnú sezónu odštartujú v piatok 6. mája.

Račkova dolina, kemp Čítajte viac Kempovanie - to je úplne iný zážitok
debata chyba
Viac na túto tému: #kemping #Manínska tiesňava