Na Liptov sa túto zimu vrátili Poliaci i Maďari. Prekvapenie prišlo z Pobaltia

Do regiónu Liptov sa v zimnej turistickej sezóne 2021/2022 vrátili návštevníci z Poľska i Maďarska. Turistov z Česka neprišlo toľko, ako sa pôvodne očakávalo, potvrdila Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že prekvapil záujem zo strany lyžiarov z Lotyšska, Litvy a Estónska.

13.05.2022 13:00
debata

„Zimná sezóna 2021/22 na Liptove mala veľmi opatrný štart. V decembri sa ubytovacie zariadenia otvorili s obmedzeniami až 25. decembra, komunikované to bolo na poslednú chvíľu, čo spôsobilo, že sa už nepodarilo zachrániť silvestrovské pobyty a pobyty na úvod januára,“ zhodnotila Šarafínová.

Podotkla, že výpadok zahraničnej klientely bol v decembri a januári takmer absolútny.

Slováci naplnili na prelome rokov zariadenia zhruba na 40 percent. Najlepšie sa napĺňali zariadenia v blízkosti lyžiarskych svahov, následne zariadenia s dostupnosťou skibusovej dopravy.

Mnohé vzdialené ubytovacie zariadenia na Liptove podľa Šarafínovej ani neotvorili svoje prevádzky.

„S uvoľňovaním protipandemických opatrení sa situácia zlepšovala. Nepodarilo sa nám však dosiahnuť čísla spred pandémie, a to aj napriek tomu, že snehové podmienky boli skvelé,“ dodala.

Šarafínová priblížila, že región je už pripravený na blížiacu sa letnú sezónu. „Veríme, že Slováci aj dovolenkári z okolitých krajín si vyberú letnú dovolenku na Liptove a podporia náš región,“ uviedla.

mall.tv, chalani z hôr, benefity Čítajte viac Aké zdravotné prínosy má turistika? A viete, odkiaľ je na Liptov najkrajší výhľad? Juraj Jánošík, z muzikálu Na skle maľované Čítajte viac Juraja Jánošíka bude pripomínať pamätné miesto s replikou šibenice
debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov