Polostrov Krym na Domaši sa dočká skultúrnenia, karavany majú podpísať zmluvy, alebo odísť

Lukratívnu lokalitu polostrova Krym na vodnej nádrži Domaša chce Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) skultúrniť a zatraktívniť. Aktuálne vyzýva majiteľov karavanov stojacich v tamojšom kempe na uzatvorenie zmlúv o nájme. Keď tak neurobia do 15. mája, vodohospodári sú pripravení karavany z pozemku vypratať, potvrdil hovorca SVP Marián Bocák.

16.05.2022 10:00
debata

„Po osobnej návšteve vedenia SVP na polostrove Krym máme za to, že túto lukratívnu časť pobrežných pozemkov je potrebné skultúrniť a dostať do 21. storočia,“ uviedol, pričom situáciu v lokalite označil za dlhodobo neriešenú.

Nové využitie rekreačnej oblasti pre širokú verejnosť by SVP podľa Bocáka rád videl na budúcoročnú letnú turistickú sezónu. V súčasnosti majú vodohospodári analyzovať rôzne možnosti jej správy a zveľadenia.

„Jedna z možností je verejná obchodná súťaž, respektíve verejný výber na budúceho prevádzkovateľa,“ priblížil.

Okrem urovnania nájomných vzťahov s majiteľmi karavanov rieši SVP v súčasnosti aj vyrovnanie vzťahov s obcou Nová Kelča vo Vranovskom okrese, ktorá na polostrove vlastní objekty bufetu a sociálnych zariadení.

Keďže ich chce zlikvidovať, požiadal obec o vyčíslenie hodnoty majetku.

voda, skok, plávanie, rieka Čítajte viac Toto neskúšajte! Death diving vás môže zabiť Kansas, Mesiac, kolotoč, farby, zábava, lunapark Čítajte viac Najväčšie ruské kolo má štvrť kilometra! Z ostatných spravilo liliputánov
debata chyba
Viac na túto tému: #Domaša #karavany