Hlavnú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v polovici mája

Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v nedeľu (15. 5.). Program pre návštevníkov sa začne o 12.30 h v stanici Tanečník, uviedla riaditeľka Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

14.05.2022 10:30
Oravská lesná železnica Foto: ,
Oravská lesná železnica.
debata

„Pod vedením Adriána Malovaníka vystúpi na pódiu ľudová hudobná skupina, v areáli budú remeselníci drotár, keramikár a ďalší. V nedeľu bude premávať parná lokomotíva Gontkulák od 11.00 h,“ priblížila Jagnešáková.

Novinkou tohtoročnej sezóny bude sprístupnenie expozície „Gorali včera a dnes“, ktorú slávnostne otvoria 12. júna. Riaditeľka prezradila, že Oravské múzeum vybudovalo na Sedle Beskyd nový objekt na pôvodnom mieste, kde v máji 2020 zhorela do tla pôvodná goralská drevenica. V stanici Tanečník zas vybudovali novú prístupová rampu a toalety, ktoré budú slúžiť pre ľudí so špeciálnymi potrebami „Veríme, že aj tento rok nám návštevníci zachovajú svoju priazeň a my im na oplátku pripravíme zaujímavé podujatia, aby mohli u nás stráviť príjemné chvíle,“ skonštatovala.

Oravská lesná železnica je jednou z mála zachovaných úzkorozchodných úvraťových železníc na svete. Pôvodne slúžila na zvážanie dreva, dnes patrí medzi turistické atrakcie Oravy. Vlaky Oravskej lesnej železnice odchádzajú na vyhliadkovú jazdu z údolnej stanice Tanečník. Nachádza sa neďaleko obce Oravská Lesná.

08-09-cyklobus Čítajte viac Cyklobus do Karpát z Trnavy do Brezovej pod Bradlom bude jazdiť aj v roku 2022 žena, písanie, podpis Čítajte viac Meškali 60 rokov! Doručili listy, ktoré mohli úplne zmeniť dejiny či osudy zopár ľudí
debata chyba
Viac na túto tému: #Orava #Oravská lesná železnica