Na dovolenku v zahraničí sa chystá iba desatina Rusov. Nemajú na ňu

Stráviť dovolenku v cudzine plánuje tento rok v lete desatina Rusov, vyplynulo z prieskumu spoločnosti VCIOM. Tri percentá respondentov chcú vyraziť do krajín bývalého Sovietskeho zväzu, s výnimkou pobaltských štátov. Sedem percent by rado išlo do vzdialenejších krajín. Viac ako polovica Rusov svoje voľné dni strávi doma.

28.05.2022 08:00
Rusko, pláž, leto, dovolenka, slnečník, pes Foto: ,
Pláž v ruskej Samare. Ilustračné foto.
debata

Tento rok v lete sa chystá ísť na dlhšiu dovolenku 37 percent Rusov, aspoň voľný víkend si plánuje užiť ďalších 17 percent ľudí.

Popri desatine Rusov, ktorí mieria do cudziny, chce zhruba 40 percent Rusov tráviť voľno na vidieku a 14 percent v inom ruskom meste.

Najpopulárnejšie z miest sú Petrohrad, Moskva je na druhom mieste.

Rusko komunisti Lenin výročie Moskva Čítajte viac Rusko, aké som poznal, už neexistuje, je tu len paralelný vesmír Z, opisuje Steve z BBC

Tí, ktorí zostanú doma, najčastejšie ako dôvod uvádzajú nedostatok finančných prostriedkov.

Medzi menej časté dôvody patrí príliš veľa práce, opravy bývania, zdravotné ťažkosti alebo starostlivosť o malé deti.

Tri percentá opýtaných vysvetľujú svoje rozhodnutie zostať doma nestabilnou situáciou vo svete a „špeciálnou operáciou“, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine.

Pred dvoma rokmi bola najčastejším dôvodom pre absenciu dovolenky pandémia covidu-19.

V priemere chcú respondenti minúť 45.089 rubľov (asi 720 eur) na jedného rekreanta, o desatinu viac ako vlani.

tropická pláž, Indonézia, Bali, dovolenka, cestovanie, leto, lode, more, člny Čítajte viac Taliansko zhabalo ruským oligarchom vily a jachty za 143 miliónov. Pozrite sa na ne! medveď hnedý Čítajte viac Depresívna matka zhodila 3-ročnú dcéru do medvedieho výbehu v zoo
debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Rusko #Rusi