Najčistejšia voda na kúpanie v Európe: Prvé priečky prekvapia, Slovensko pohorelo

Ak si potrpíte na čistotu vody, v ktorej sa kúpete, okrem vlastnej vane sa môžete spoľahnúť aj na niekoľko vzácnych miest na starom kontinente, kde je jej kvalita na vysokej úrovni.

15.06.2022 07:00
debata (5)

Najčistejšie miesta na plávanie však nenájdete pri mori, treba za nimi vyraziť do vnútrozemia. Najlepšiu vodu majú totiž niektoré jazerá, často aj v horách, kde, samozrejme, treba rátať s chladom.

Podľa novej správy Európskej environmentálnej agentúry má najčistejšiu vodu na kúpanie v Európe susedné hornaté Rakúsko.

dovolenka, jazero, kúpanie, deti, skákanie do vody, mólo, plavky, cestovanie Čítajte viac Idete sa kúpať? Pozor na sinice. Takto ich odhalíte

Keď sa povie Rakúsko, zväčša sa nám vybaví lyžovanie, horská turistika, potulky majestátnou Viedňou… No nenechajte sa zmiasť – krajina sa môže pochváliť aj nespočetnými smaragdovými jazerami vrátane jazera Achensee, ktoré miestni nazývajú „Tirolský oceán“.

Takmer 98 percent rakúskych vôd určených na kúpanie – oblastí, kde ľudia pravidelne plávajú – dostalo hodnotenie „vynikajúce“. V rámci Európy má toto vysoké hodnotenie takmer 85 percent vôd.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #kúpanie