Toto sú momentálne 4 najdlhšie lety bez medzipristátia. Top je 19 hodín

Máte radi veci na jeden šup a neznášate medzipristátia? A nevadí vám dlhočizné sedenie, ani neslávne známy "jet lag", teda pásmová choroba, v medicíne označovaná ako desychronóza, čo je vlastne narušenie prirodzeného biorytmu v dôsledku rýchleho presunu cez "pol zemegule"? Tu sú štyri najdlhšie lety, ktoré momentálne brázdia oblohu.

02.09.2022 06:00
debata (1)

Austrálska letecká spoločnosť Qantas ohlásila plány na najdlhší komerčný let zo Sydney do Londýna, pasažieri by mali na palube Airbusu A350 stráviť neuveriteľných 19 hodín. Spustiť by sa mal do prevádzky v roku 2025, a tak zatiaľ sa na svete musíme uspokojiť len s 18-hodinovými linkami.

Malé množstvo takýchto dlhých letov má niekoľko dôvodov – okrem nutnosť naplniť let s spoločnosti musia myslieť aj na spôsobilosť lietadiel, schopnosť a výdrž posádky a personálu a zdravie cestujúcich.

Toto sú niektoré z najdlhších letov bez medzipristátia na svete:

New York-Hong Kong za 16–17 hodín

Cathay Pacific v marci uviedol, že plánuje zmeniť svoju trasu medzi New Yorkom a Hongkongom ponad Atlantický oceán namiesto Tichého oceánu, takže bude dlhšia ako let Singapore Airlines SQ24 do JFK.

Trasa letu pokryje „necelých 9 000 námorných míľ“ (10 357 míľ) – alebo 16 668 kilometrov – za 16 až 17 hodín, uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení pre agentúru AFP.

Podľa agentúry Bloomberg odmietli objasniť, prečo jej letová dráha viedla k ruskému vzdušnému priestoru, cez ktorý predtým preletela.

Mnohé letecké spoločnosti zrušili trasy do ruských miest alebo sa vyhýbajú ruskému vzdušnému priestoru pre inváziu Ruska na Ukrajinu.

Cathay Pacific uviedol, že rozhodnutie ovplyvnil „silný sezónny zadný vietor“, ktorý spôsobil, že nová trasa je priaznivejšia.

lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži?
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lety #letecké linky