Najhoršia destinácia leta 2022? Celá Európa! Toto si o nás myslí svet

Letecký priemysel sa chcel po utíchnutí pandémie opäť vrátiť na svoje predkoronové čísla, letecké spoločnosti a letiská po celom svete sa snažia vyrovnať s bezprecedentným dopytom a nadšením po cestovaní. No cestovateľský svet tvrdo narazil na nedostatok personálu a odniesli si to zhrození pasažieri, ktorí - ak im úplne nezrušili let - musia dlhé hodiny čakať na vybavenie.

30.08.2022 06:00
debata (1)

Tento letecký problém zvlášť postihol starý kontinent, a to je jedným z hlavných dôvodov, prečo svet momentálne považuje Európu za jedno z najhorších miest, ktoré si turista môže vybrať na dovolenku.

Ázii sa letecký priemysel zotavoval pomaly, mnohé krajiny totiž ešte dlho presadzovali prísne obmedzenia vstupu a testovanie na Covid-19.

more, pláž Čítajte viac Mafiánske praktiky? Turistky zažalovali plážový bar za účet 600 eur za 2 drinky a meze

Aj v USA trpí letecký priemysel nedostatkom pilotov, čo spôsobilo rozsiahle rušenia letov. Miera rušenia letov v Európe je však oproti Spojeným štátom dvojnásobná, uvádza Traveloffpath.

V Európe nastal začiatkom leta dokonalý chaos. Za zlú situáciu tu môžu vo veľkej miere vysoké ceny leteniek, narastajúci počet zrušených letov a početné štrajky pracovníkov na letiskách po celom kontinente.

Akékoľvek veľké letisko v Európe píše rovnaký scenár: dlhé rady, meškania a rušenia.

lietadlo, letisko, doprava, Frankfurt, Mesiac Čítajte viac Talianskom zmieta štrajk personálu: Easyjet, Ryanair a ITA Airways rušia lety

Podľa údajov spoločnosti RadarBox.com na sledovanie letov zaznamenala Európa medzi aprílom a júnom viac ako dvojnásobok zrušených letov amerických dopravcov.

Len v júni sa zrušilo v Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Spojenom kráľovstve celkovo 7 870 letov. To je takmer trojnásobok počtu letov, ktoré sa zrušili v rovnakom období v roku 2019, uvádza Cirium.

Skutočnosť, že k týmto rušeniam letov došlo aj v júni, ktorý je začiatkom letnej sezóny v Európe, je tiež dôvodom, prečo je podľa zvyšného sveta Európa toto leto najhorším miestom na cestovanie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietanie #letecká doprava