Pokračovanie článku: Najhoršia destinácia leta 2022? Celá Európa! Toto si o nás myslí svet

Ceny leteniek v celej Európe stúpajú

V čase, keď letecké spoločnosti ako na bežiacom páse upravujú svoje letové poriadky a rušia lety, ceny leteniek v celej Európe prudko stúpajú. Na celom kontinente lieta menej letov a tie, ktoré fungujú, majú rekordné ceny.

Londýn, Heathrow, letisko, lietadlo Čítajte viac Totálny chaos, hlási najvyťaženejšie letisko v Európe: Naraz sa zrušilo 30 letov

Obľúbené letné trasy sú podľa údajov Kayak.com viac ako trikrát vyššie ako v rovnaký týždeň len pred rokom. Medzinárodné trasy medzi Európou a USA sa tiež strojnásobili.

Letecké spoločnosti a letiská v celej Európe jednoducho nie sú vybavené na to, aby zvládli prílev každodenných cestujúcich, ktorí prichádzajú.

Obnova leteckej dopravy po pandémii totiž – našťastie, či žiaľ – bola rýchlejšia, než väčšina odborníkov v oblasti letectva očakávala, a preto sa šokované odvetvie vracia späť na správnu cestu len pomaly.

Veľkým problémom leteckých spoločností v celej Európe sú aj štrajky zamestnancov proti nízkym mzdám a vysokým pracovným nárokom – najhoršie zaznamenali vo Francúzsku a Taliansku, ale svoje o nich vie aj Španielsko, Portugalsko, Belgicko.

Jeden z generálnych riaditeľov Lufthansy povedal, že veci sa pravdepodobne nevrátia do normálu ani do konca roka.

Cestovanie lietadlom je a ešte najbližšie mesiace aj bude ťažšie, ako je väčšina ľudí zvyknutá. Riešenie? Jedine čas. Letecké spoločnosti v Európe budú potrebovať mesiace, aby vyriešili nedostatok zamestnancov a vyjednávali s odbormi.

čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Tajomstvá lásky: Ako funguje čínska zoznamka a aké to je randiť s Číňankou? dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Čítajte viac Čo ponúka 7-hviezdičkový hotel? Dá sa prekonať 5 hviezd a posunúť hranicu luxusu?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietanie #letecká doprava