Letisko muselo pozastaviť všetky prílety: Vlna horúčav roztopila dráhu

Teplota vzduchu na niektorých miestach v Británii dosiahla v pondelok až 38 stupňov, meteorológovia v utorok očakávajú ďalší nárast. Horúčavy nenechali chladnými ani dráhy letísk, londýnsky Luton musel pre "chyby v povrchoch" zrušiť všetky prílety až do odvolania, respektíve do schladenia.

19.07.2022 05:45
debata
Bekim Aziri Čítajte viac Bekim: Keby mi na letisku stratili vozíček, odišiel by som na stokilovom papamobile

Teploty v Lutone v pondelok dosiahli 36 stupňov Celzia, čo spôsobilo na dráhe chaos, píše Daily Star.

Po tom, ako technici zistili problémy, uzavreli pristávaciu dráhu a začali pracovať na „odstránení problému“.

Historická vlna horúčav, ktorá momentálne sužuje Britské ostrovy, im však snahu komplikovala. Podľa BBC sa dráha doslova rozpustila.

Letisko uviedlo, že lety boli dočasne pozastavené, „aby sa umožnila nevyhnutná oprava dráhy po tom, čo vysoké povrchové teploty spôsobili nadvihnutie malej časti“.

Luton neskôr oznámil, že dráha sa o 17:40 pre odlety opäť otvorila, aj keď prílety boli dočasne naďalej pozastavené.

Letisko Luton obsluhuje letecké spoločnosti vrátane EasyJet, Wizz Air, Ryanair a TUI. Má len jednu dráhu.

Řecko nás baví, Grécko, bloger Čítajte viac Cestovateľ Zdeněk: Do Grécka choďte autom, vyhnete sa tak miestam so zlým počasím

Cestujúci, ktorým opatrenia letiska narobili škrty cez plány, už začali na sociálnych sieťach hromadiť hromžiace komentáre k situácii.

Jeden napísal: „Práve uzavreli pristávaciu dráhu na letisku Luton najmenej na hodinu. Poslali nám späť do čakárne a všetko zastavili. Prichádzajúce lety sú presmerované.“

Rozsiahle narušenie dopravy prišlo v súvislosti s vlnou horúčav, ktorou momentálne prechádza Spojené kráľovstvo, niektoré oblasti sa dokonca pripravili na teploty až 42 °C.

Horúčavy ochromili aj dopravnú sieť londýnskeho metra, ktoré odporúča cestujúcim, aby necestovali.

lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Žena strávila 5 hodín zamknutá na WC lietadla kvôli pozitívnemu COVID testu, video zavesila na TikTok Lietadlo / Slnko / Počasie / Čítajte viac Lietadlo pristálo s jedným pasažierom navyše: Žena porodila 10 km nad zemou

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #letisko #horúčava #Luton