Toto je momentálne najspoľahlivejšia letecká spoločnosť v Európe: Zrušila len 0,3 % letov

Absolútny chaos a neistota - to sú momentálne dve slová, ktoré vystihujú leteckú dopravu v Európe. Lietadlá meškajú, lety sa rušia a cestujúci nervózne čakajú, či a kedy sa vôbec dostanú na palubu a do svojej cieľovej destinácie.

28.07.2022 06:00
shucestovanie, lietadlo, letisko, kufor,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Môže za to jednak nedostatok pozemného aj leteckého personálu, ktorí letiská a letecké spoločnosti po pandémii ešte nestihli doplniť, jednak štrajky preťažených zamestnancov, ktorí vykrývajú a látajú čo sa dá, aj keď sa to vlastne už ani nedá.

Dve tretiny všetkých európskych letísk zaznamenávajú určité problémy. Väčšina leteckých spoločností nedokázala nájsť rovnováhu medzi personálnymi obmedzeniami a vysokým dopytom po cestovaní, čo viedlo k množstvu rušení a presúvaní letov.

lietadlo, letisko, lietanie, pristávacia dráha, Čítajte viac Čierny pasažier letel 11 hodín na kolese nákladného lietadla. V Európe žiada o azyl

Jedna letecká spoločnosť však dokázala smršť covidu prečkať a teraz ruší oveľa menej letov ako iní dopravcovia.

Prekvapivo to nie je letecká spoločnosť s kompletnými službami – druh dopravcu, ktorý by mal byť lepšie pripravený na núdzové situácie, ako je kríza, ktorej v súčasnosti čelí letecký sektor.

V skutočnosti je najspoľahlivejšou leteckou spoločnosťou v Európe spoločnosť obľúbená pre svoje nízke ceny leteniek, no často kritizovaná pre neoptimálne služby, obmedzujúce pravidlá pre batožinu a nedostatok pohodlia počas letu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letecká doprava