Pokračovanie článku: Zabudnite na vstup zdarma: Británia zavádza poplatky, nahrávanie fotiek tváre a súbor otázok 'na telo'

Nový systém elektronickej cestovnej autorizácie v Spojenom kráľovstve

Ako súčasť plánu transformácie pohraničných síl Spojeného kráľovstva má ministerstvo vnútra od roku 2023 v úmysle zaviesť systém „Povolenia na cestovanie“ – každý, kto bude chcieť navštíviť Spojené kráľovstvo, bude pred cestou potrebovať povolenie.

Držitelia pasov Spojeného kráľovstva a Írska nebudú musieť robiť nič, ale všetci ostatní budú musieť požiadať o vízum alebo „elektronické cestovné povolenie“ (Electronic Travel Authorisation – ETA).

Všetci návštevníci, ktorí v súčasnosti nepotrebujú víza na vstup do Spojeného kráľovstva, vrátane cestujúcich z EÚ, budú musieť požiadať o ETA, ktoré môže stáť približne 18 libier (21 eur).

cestovanie, dovolenka, kufre, batožina, balenie, Čítajte viac Rusko stráca milionárov, tento rok sa ich odsťahuje asi 15 000. Smerujú do 4 krajín

V dokumente, ktorý podrobne opisuje plán ministerstva vnútra, sa uvádza, že budú musieť poskytnúť biografické, biometrické a kontaktné údaje a odpovedať na krátky súbor „otázok o vhodnosti“.

Nejde o vízum, ale umožní turistom nastúpiť na let do Spojeného kráľovstva.

Bude sa podobať americkému elektronickému systému cestovných povolení (ESTA), ktorý sa zaviedol po teroristických útokoch z 11. septembra.

Od roku 2023 zavádza vstupné poplatky pre nerezidentov aj EÚ.

Schéma sa má vyskúšať od marca 2023 s návštevníkmi z Kuvajtu, Kataru, Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábie, Ománu a Bahrajnu.

Pre zvyšok sveta by sa mohol predstaviť do konca budúceho roka.

EasyJet Čítajte viac Letisko muselo pozastaviť všetky prílety: Vlna horúčav roztopila dráhu Ukrajina / Zákop / Vojak / Luhansk / Čítajte viac Naivné? Neúctivé? 22-ročný študent odcestoval na Ukrajinu pre zábavu Viedeň, Rakúsko, Chrám sv. Karla Čítajte viac Najlepším mestom na život je Viedeň. V top 10 rebríčka dominuje Európa
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia