Last minute? Flexibilní na relaxe ušetria

Po dvoch rokoch chudobných na dovolenky sa mnohí tej tohtoročnej nevedeli dočkať. Plánom dopriať si konečne oddych výdatne nahrali aj rekordné horúčavy tohto leta.

29.07.2022 07:00
dovolenka, dvojica, pár, manželia, more,... Foto:
debata

V polovici prázdnin je predčasné hodnotiť, ako sa na tohtoročnej sezóne podpíše nepredvídateľný covid, ktorý si podľa všetkého dovolenku nevyberá, a napriek predpokladom sa veselo šíri aj v tomto čase.

Možno aj on prispeje k tomu, že sa mnohí rozhodnú narýchlo zbaliť kufre a vybrať sa aspoň na niekoľko dní za relaxom či už na Slovensku, alebo v zahraničí.

Už sme si zvykli na to, že situácia nielen pokiaľ ide o covid, ale aj iné okolnosti, sa veľmi rýchlo mení a cestovanie môže byť opäť nejakými spôsobmi limitované.

Vybrať si dovolenku v poslednej chvíli má svoje plusy aj mínusy. Vo všeobecnosti príde vhod každému, kto si ju nerád plánuje dlho dopredu, je flexibilný, vie sa rýchlo rozhodnúť, neťažia ho žiadne neodkladné povinnosti alebo má rád dobrodružstvo a prekvapenia.

Mal by však mať na pamäti, že ponuka destinácií nemusí byť veľmi rozsiahla. Platí aj, že last minute sa vyplatí skôr jednotlivcovi alebo dvojici, nie veľkej skupine ľudí, pretože pre takú sa horšie zháňajú napríklad voľné miesta v jednom hoteli.

Na druhej strane, k oceňovaným výhodám rýchleho rozhodnutia o dovolenke patrí spravidla nižšia cena a niekedy môže ísť o naozaj zaujímavú sumu.

Skúsení cestovatelia radia nepodceniť pri rozhodovaní sa v poslednej chvíli výber cestovnej kancelárie. Pozrite si ponuky viacerých, určite neurobíte chybu, ak si nájdete dve, tri alebo aj viaceré a urobíte si malý prieskum.

Dobrou pomôckou pri zvažovaní môžu byť i recenzie tých, ktorí dovolenku last minute absolvovali a vyskúšali si na vlastnej koži služby cestovných kancelárií, či už ide o spôsob cestovania, hotely, čistotu pláží, možnosti stravovania, alebo o ďalšie pre vás dôležité okolnosti.

Nie je vylúčené, že pri výbere miesta svojho oddychu zmeníte svoj prvotný plán a vyberiete sa na úplne iné miesto, ako ste pôvodne plánovali.

V nijakom prípade však na dovolenku nechoďte bez poistenia. Dá sa vybaviť naozaj za niekoľko minút.

hrad Korlátko, zrúcanina Čítajte viac KVÍZ: Hrady Slovenska a Čiech - spoznáte ich podľa fotky a popisu? Rožňava Čítajte viac Najväčšie štvorcové námestie Slovenska nájdete na Gemeri. Kde sú ďalšie? more, pláž Čítajte viac Mafiánske praktiky? Turistky zažalovali plážový bar za účet 600 eur za 2 drinky a meze

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka