Najžiadanejšia destinácia Európy? Má 132-percentný nárast počtu prenocovaní! Tu je celý rebríček

Skupina pre výskum dovolenkových prenájmov (AirDNA) odhalila najvyhľadávanejšie destinácie v celej Európe. Na základe najnovších údajov je top krajinou destinácia s bohatou históriou, skvelým jedlom a krásnymi čistými plážami, ktoré oceňujú turisti z celého sveta.

03.09.2022 06:00
Chorvátsko Pelješac most Foto:
Ohňostroj nad Mostom Pelješac oslavuje jeho úplné spojenie. Ilustračné foto.
debata

Podľa posledných údajov je najžiadanejšou destináciou Európy malebné Chorvátsko s jeho slávnym drsným jadranským pobrežím, ktoré je plné krištáľovo čistých pláží. Krajina okrem mora ponúka aj prechádzky v historických mestách, uvádza SchengenVisaIn­fo.com.

Často podceňované a prehliadané hlavné mesto Záhreb a jeho centrum má tiež dostatok atrakcií, ktoré zaujmú turistov aj na niekoľko dní – od skvelých a jedinečných múzeí, ako je Múzeum zničených vzťahov, až po stredoveké strážne veže a ikonickú katedrálu.

Chorvátsko je obľúbeným letným cieľom českých...
V Chorvátsku platia viaceré obmedzenia pre...
+21Prvić

Aj platforma pre cestovateľské spravodajstvo, Mabrian, zaradila Záhreb na prvé miesto ako najlepšie európske mesto na základe pomeru ceny a kvality, v porovnaní s inými destináciami ponúkal Záhreb veľmi konkurenčnú cenu ubytovania.

132-percentný nárast

Chorvátsko je zároveň destináciou, ktorá sa po pandemickom vlaňajšom lete najrýchlejšie zotavila – v porovnaní s rokom 2021 zaznamenala 132-percentný nárast počtu prenocovaní a tak porazila ostatných tradičných stredomorských konkurentov, ako sú Taliansko a Španielsko.

Chorvátsko Bosna Čína most Pelješacký otvorenie Čítajte viac Chorváti otvorili Pelješacký most veľkolepo. Pozrite si fotogalériu

Na rozdiel od Talianska a Španielska malo Chorvátsko už od 3. mája uvoľnenejšie pravidlá vstupu turistov a menej prísne cestovné obmedzenia.

Výsledkom bolo, že cudzinci mohli navštíviť perlu Jadranu bez obmedzení, a tak pritiahla viac návštevníkov.

Lastovo, ostrov, Chorvátsko, more, leto, dovolenka, plávanie, Jadran, kúpanie, letná dovolenka, slnko, Čítajte viac Je vaša voda OK? Chorvátska interaktívna mapa ukazuje čistotu mora na plážach

Napriek rozsiahlym problémom v cestovnom ruchu je jeho následné oživenie v srdci Dalmácie veľmi silné a dopyt rastie do nebotyčných výšin.

Najnovší prehľad trhu od AirDNA je toho dôkazom, pretože Chorvátsko predbieha v počtoch rezervácií všetky ostatné európske krajiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko